Tehoelektroniikkayritys laajentaa kasvaville vetymarkkinoille

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa suurin odotuksin kasvaville vetymarkkinoille. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa konvertteritoimintaansa vetymarkkinoille vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.

Vedystä haetaan ratkaisua sekä aurinko- ja tuulivoimalla tuotetun energian varastointiin että päästöttömien polttoaineiden, kuten ammoniakin ja metanolin valmistukseen. EU:n ilmastotavoitteet ja uusiutuvan energian kasvubuumi vauhdittavat vetymarkkinan kasvua.

”Nyt laajennamme toimintaamme vahvasti kasvaville vetymarkkinoille”, yhtiön toimitusjohtaja Pekka Seppälä toteaa. “MSc:lle tämä tuote ja kasvava vetymarkkina on kauan etsitty avain yhtiön kasvuun”, hän maalaa tulevaisuutta.

Vetyä valmistetaan esimerkiksi elektrolyysillä, jossa vety erotetaan vedestä sähkön avulla. Siinä tarvitaan myös konvertteri, joka muuntaa vaihtojännitteen tasajännitteeksi. Nyt MSc valmistautuu toimittamaan ensimmäisessä vaiheessa vuosittain jopa 250 megawatin kapasiteetin verran AC/DC-konverttereita, myöhemmin tuotantokapasiteetti on tarkoitus tuplata.

Yhteistyössä suomalaisen Norelcon kanssa tekniikka on paketoitu valmiiksi kokonaisuudeksi työmaalla sujuvasti asennettaviin, modulaarisiin prosessikontteihin.

MSc on on 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita rautateille, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. Tuotteiden suunnittelu, testaus ja muukin valmistus tehdään yhtiön tehtailla Tampereen Messukylässä.

Kuvat: MSc/Mikko Vares