Eatonin uusi UPS-tehdas hakee lisää väkeä

Eatonin uusi aiempaa isompi tuotantolaitos valmistui Vantaan Tuupakkaan loppusyksystä. Nyt yhtiö rekrytoi tehtaalle jo lisää työntekijöitä erityisesti UPS-laitteiden kokoonpanoon. Asennus- ja kokoonpanopuolen lisäksi tarvetta on tuotteiden testauksessa ja varastologistiikassa.

Pinta-alaa Eatonin uudella Vantaan tuotantolaitoksella on 16 500 neliömetriä. Saman katon alla toimivat myös yhtiön tehoelektroniikan kehitys- ja tutkimustoiminta, tuotanto, varastot, myynti ja huolto. Lisänä on myös uusi testausalue, joka auttaa tuotekehitystä ja sen avulla voidaan esitellä myös UPS-tuotteita käytännön toimissa.

Uusia ammattilaisia kaivataan erityisesti tuotantopuolelle kokoonpanoon.  Uusia mahdollisuuksia avautuu vuoden sisällä myös työnjohtajille ja toimihenkilöille erityisesti hankinnan ja laadunvalvonnan puolella.

Yhtiö ilmoitti uuden tehtaan rakentamisesta keväällä 2022. Samalla yhtiö ennusti, että uusi tehdas tuo tarvetta lisätyövoimalle.  Kasvun myötä Eatonilla siirrytään lähitulevaisuudessa kahteen työvuoroon tuotannossa.

”Puhutaan isoista rekrytointimääristä. Juhannukseen mennessä tavoite on rekrytoida 40 uutta työntekijää ja vuoden loppuun mennessä 70. Kasvamme lähitulevaisuudessa yhteensä noin 100 työntekijällä”, kertoo tehtaanjohtaja Petri Koskinen.

Yhtiö aikoo rekrytoida tänä vuonna vielä yli 70 uutta työpaikkaa. Nyt yrityksellä on Suomessa 300 työntekijää, mutta kasvu vaatii lisää väkeä.

”Haasteemme liittyvät kasvun hallintaan, että miten nostamme kapasiteettiamme hallitusti. Nämä ovat kuitenkin positiivisia haasteita, joita on mukava ratkoa”, tuotantojohtaja Marko Meriläinen kertoo.

Eatonin Suomen yksikkö on kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä jo yli 60 vuotta kun mukaan lasketaan aiempi Fiskarsin tehoelektroniikkatoiminnot, jotka yhtiö osti Suomen toimintojen siemeneksi vuonna 1986.

Lisää: Aiemmat Eatonia ja uutta Vantaan tehdasta käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuva: Lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa sijaitseva Eatonin uusi tuotantolaitos toimii myös yrityksen Critical Power Solutions -yksikön Euroopan pääkonttorina ja datakeskusosaamisen keskittymänä.