Telesteen Turun tehdas vauhtiin uusilla älyvahvistimilla

Teleste on saavuttanut Pohjois-Amerikassa, toimialansa ensimmäisenä, tilanteen, jossa DOCSIS 4.0 -yhteensopivat 1.8GHz ICON -älyvahvistimet ovat läpäisseet hyväksyntätestaukset ja samalla uudet tuotteet ovat edenneet kenttäkäyttöönottoihin. Uusien älyvahvistimien uskotaan vauhdittavan myös yhtiön Turun elektroniikkatehtaan toimintaa.

Taustalla on Telesteen pitkälle automatisoitua tehdasta, jota hyödynnetään uusien 1,8 GHz:n älykkäiden vahvistinten massatuotannossa. Ja volyymien kasvaessa sillä on entistä parempi kyky kasvattaa nopeasti älyvahvistinten tuotantokapasiteettia.

Telesten Turun Littoisen tehtaalla. on panostettu tuotannon joustavuuteen ja automatisointiin.

Telesten tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Pasi Järvenpää kertoo, että Teleste on myös hyvin valmistautunut tuotantovolyymien kasvuun.  Hänen mukaansa prosessia on parannettu kolmen tuotesukupolven ajan. Kehitystyön tuloksena prosessi on laajasti automatisoitu ja helposti skaalautuva.

Järvenpään mukaan tehtaan korkea automaatioaste varmistaa myös tasaisen laadun ja poistaa inhimillisiä virheitä.’’Tuotantoprosessimme ainutlaatuinen piirre on tuotteeseen sisäänrakennettu älykkyys, joka mahdollistaa loppukokoonpanon aikana tuotteen automaattisen virityksen ja testauksen’’, hän sanoo.

Tilauksia on tulossa lisää, sillä yrityksen mukaan neljä pohjoisamerikkalaista operaattoria on vahvistanut älyvähvistintilaukset. Toimitukset aloittavat operaattoreiden verkkopäivitykset, kaapelioperaattorit tuovat parannuksia verkon maksiminopeuteen, laatuun, verkon käytettävyyteen ja palvelutasoon.

“Toimialan lupaus 10 gigabitin tiedonsiirtonopeuksista on muuttumassa todellisuudeksi”, iloitsee Telesteen Hanno Narjus, Telesten Broadband Networks -liiketoimintayksikön johtaja. ”Kun kaapelioperaattorit ja teknologiatoimittajat sitoutuivat yhteiseen visioon 10 Gbps-tiedonsiirtonopeuksista asiakkaille, tiesimme että lupauksen lunastaminen vaatii paljon työtä”, hän arvioi tulevaa tilauskehitystä.

Vuonna 2023 Telesten liikevaihto oli 151,3 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa oli keskimäärin noin 800 henkilöä. Telesten osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Kuvat: Teleste