Oulu aloittaa terveysteknologian asiantuntijakoulutuksen

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku tuo Oulussa uuden viisivuotisen lääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelma, joka tarjoaa pohjan suunnitella tulevaisuuden uusia terveysteknologiatuotteita ja digitaalisia terveyspalveluita.

Kuva: Oulun yliopisto

Oulun tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää lääketieteen tekniikan opetuksen tiiviissä yhteistyössä Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa. 

“Diplomi-insinööritutkintoon johtava koulutus yhdistää teoriaa ja käytäntöä.  Opiskelijoiden käytössä on muun muassa uusi lääketieteellisen kuvantamisen opetuslaboratorio’’, kertoo Oulu yliopiston koulutusvararehtori Mirja Illikainen.

”Lääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuvat pääsevät hyödyntämään asiantuntemustaan erilaisissa lääketieteen tekniikan suunnittelu- ja kehitystehtävissä teollisuudessa ja tutkijoina”, Illikainen sanoo. Kiinnostavuutta lisää myös hänen mukaansa terveydenhuollon meneillään oleva digitalisaatio sekä sote-uudistus.

Oulun yliopiston tiivis yhteistyö paikallisen yliopistollisen sairaalan ja eri terveysteknologiayritysten kanssa tarjoaa myös mahdollisuuksia työharjoittelulle, tutkimusprojekteille ja opinnäytetöille.

Terveysteknologian koulutusta on tarjolla myös muissa korkeakouluissa.

Kuvituskuva: Shutterstock