Kemppi perustaa elektroniikkayhtiön valmistukseen

Hitsauskoneita valmistava Kemppi on eriyttämässä elektroniikkaliiketoiminnan Kemptron-nimeä kantavaan yhtiöön. Uusi tehoelektroniikan valmistukseen keskittyvä yhtiö syntyy kesän jälkeen elokuussa 1.8.2024, kun yhtiö aloittaa virallisesti toimintansa.

Jakautumisen myötä syntyvä Kemptron Oy tulee olemaan yksi Suomen suurimpia elektroniikan sopimusvalmistajia tehoelektroniikassa sekä siihen liittyvässä ohjauselektroniikan ja kokoonpanon valmistamisessa.

’Yhtiö tulee tarjoamaan tehoelektroniikkakomponentteja Kemppi Group -yhtiöiden tuotteisiin”, sanoo Kemptron Oy:n Lahden toiminnoista vastaava Jari Takala. Valmistusohjelmassa on elektroniikan piirikortteja, osakokoonpanoja, moduuleita, muuntajia ja kuristimia.

Uuden yhtiön jakautuminen toteutetaan osittaisjakautumisena, jossa osa yhtiön henkilöstöstä, varoista ja veloista siirtyy Kemppi Oy:lta uuteen yhtiöön. Kemptronista tulee  samalla Kemppi Group Oy:n tytäryhtiö ja Kemppi Oy:n sisaryhtiö.

Lahtelainen Kemppi Group on perheomisteinen teollisuuskonserni, johon kuuluvat uuden elektroniikkavalmistuksen Kemptronin lisäksi hitsauskoneita valmistava Kemppi ja sähköautojen latausratkaisuja kehittävä ja tuottava Kempower.

Kuvituskuva: Kempower Oy