Laaja joukko puhujia Jyväskylän Digiturvallisuus24-tapahtumaan

Kyberturvallisuus on entistä tärkeämmällä sijalla. Vuosi sitten järjestetty digiturvallisuus -messut Jyväskylässä lupaa tarjota jälleen viimeisimmän tiedon alan polttavista aiheista sekä tarjota uusimmat ratkaisut digiturvallisuuden kehittämiseen. Mukana on tietoturvayritysten lisäksi puhujina laaja joukko alan kotimaisia ja ulkomaisia tietoturva- ja kyberturvallisuuden asiantuntijoita.

Jyväskylän messujen Paviljongissa tarjotaan huhtikuun 18. päivä kolmella ohjelmalavalla asiantuntijapuheenvuoroja, paneelikeskusteluja, tietoiskuja sekä eri alojen tarpeisiin suunnattuja puheenvuoroja. Tapahtumassa kuullaan myös tekoälystä ja uusista tietoturvasäädöksistä. Puhujina ovat Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja turvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll, Digi- ja väestitietoviraston VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku, Kyberala ry:n eli Finnish Information Security Clusterin (FISC) toiminnanjohtaja Peter Sund sekä tietoyhteiskunnan ja tietoturvan asiantuntija Petteri Järvinen.

Digiturvallisuus24-tapahtumassa on seminaaripuheiden lisäksi esillä tietoturva-alan yrityksiä.  Kuva:  Anne Kalliola/Jyväskylän Messut.

Tapahtumassa ovat mukana myös kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki, Amazon Web Services Security Specialist Solutions Architect Markku Kaskenmaa sekä Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilanen, joka on tutkinut muun muassa informaatiovaikuttamista ja -sodankäyntiä.

’’Tietoturvauhkien, kuten kyberhyökkäysten, mis- ja disinformaation sekä henkilökohtaisten tietojen kalastelun globaali kasvu tekevät tietoturvan kehittämisestä välttämätöntä niin organisaatioissa, kuin yksityiselämässä”, toteaa Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan tutkimusjohtaja Martti Lehto, joka on myös puhujana tapahtumassa.

Näytteilleasettajina messuilla on mukana suomalaisia ja kansainvälisiä digiturvallisuusalan yrityksiä ja palveluntuottajia sekä kyberalan koulutusta tarjoavia korkeakouluja.  Viime vuoden maaliskuussa ensimmäisen kerran järjestetty Digiturvallisuus-tapahtuman keräsi noin 1000 kävijää.

Digiturvallisuus-tapahtuman takana ovat Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän amk, Jyväskylän kaupunki, Digi- ja väestötietovirasto, Finnish Information Security Cluster, Women4Cyber Finland ry, Tietoturva ry sekä käytännön tapahtumatoimijana Jyväskylän Messut. Tapahtuma järjestetään torstaina 18.4. klo 9–17 Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy kävijäksi rekisteröitymällä.

Lisää: Digiturvallisuus24, 18.4.2024-ohjelma (LINKKI).

Kuvituskuva: Jyväskylän messut/Digiturvallisuus23

Päivitetty