Wifi 7 -analysaattori tukee muitakin langattomia protokollia

Langattomissa lähiverkoissa ollaan siirtymässä IEEE 802.11be:n Wifi 7 -protokollaan, joten tarjolle tuodaan tukiasemien ja verkkokorttien lisäksi uusinta tekniikkaa tukeavia testauslaiteita. Yksi uusimpia on LeCroyn nykyisin omistavan Teledynen Frontline X500, joka tukee  kaikkia langattomia lähiverkkotekniikoita aina aina kotiautomaation Matteriin, Threadiin ja Zigbeehin.

Teledyne LeCroyn langattomien verkkojen Frontline X500e -protokolla-analysaattori ohjelmistoineen.

Amerikkalaisen Teledyne LeCroyn Frontline X500e -protokolla-analsaattori tukee 2.4, viiden ja kuuden  gigahertsin taajuusalueita ja pystyy tallentamaan samanaikaisesti niin Wifi-, Bluetooth- kuin muutakin 802.15.4-liikennettä. Analysaattori pystyy käsittelemään laajimmillaan jopa 320 MHz:n kanavaleveyttä sekä 4096 eri QAM modulaatiota.

Analysaattoriuutuus mahdollistaa uusimpien langattomien laitteiden ja sovellusten testaamisen. Se pystyy kaappaamaan ja yhdistämään tietoja monista eri verkkorakenteista. Niitä voivat olla Wifin lisäksi monet lyhyemmän kantavan Bluetooth- sekä muut 802.15.4-pohjaiset tekniikat mukaan lukien Matter, Thread ja Zigbee.

Valmisyajan p,aööa Wireless Protocol Suite -ohjelmistolla varustettu laite on suunniteltu tehtäviin, jotka liittyvät langattomien teknologioiden, kuten Bluetoothin ja Wifin, kehittämiseen, testaamiseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon.

Uutuus antaa mahdollisuuden optimoida suorituskykyä ja tehdä vianmäärityksiä. Laitetta voidaan käyttää myös yksinään tallentamaan verkkoliikennettä yhdellä napin painalluksella tai sitä voidaan hallita Ethernet-liitännän kautta. Langattomien tekniikoiden lisäksi laite tukee myös langallisia liitäntöjä, kuten USB, HCI-UART, HCI-SPI ja I2S audio.

Lisää: Teledyne Lecroy (LINKKI), tuotetiedot X500e (LINKKI) sekä IEEE 802.11be- (LINKKI) ja Wifi 7-tietopaketit netissä (LINKKI, wikipedia). Tässä myös Wifi-verkkoja käsitelleet aiemmat uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).