Langattomat NFC-tunnisteet turvattuihin koneyhteyksiin

Infineon on esitellyt uuden IoT-sovelluksiin sopivan kontaktittoman NFC-lähitunnistesirun, joka  soveltuu teollisuuden ja terveydenhuollon IoT-laitteiden todentamiseen ja liitosten muodostamiseen. Näytepiirien lisäksi tarjolla on myös kehityskortit esimerkkikoodeineen.

Piiri mahdollistaa helposti kontaktittoman NFC-lähiviestinnän IoT-laitteiden ja kontaktittomien lukijoiden välillä.

Infineonin uusi Optiga Authenticate NBT on käytännössä NFC-pohjainen I2C-siltatunnistekomponentti, joka mahdollistaa kontaktittoman käyttöliittymän NFC-tiedonsiirron nopeuden 848 kilobittiin sekunnissa saakka.  Uutuus on valmistajan mukaan ainoa allekirjoitus- ja varmistustoimintojen epäsymmetrinen salaustunniste, jonka NFC Forum yhteisö on sertifioinut Type 4 -tunnisteeksi.

Piirin liitäntä sovellusprosessoriin on I2C-tyyppinen ja tarjoaa siltatunnisteena kahdeksan kilotavua muistia asiakas- ja sovelluskohtaisten määritystietojen tallentamiseen.

Piirin yhteydessä voidaan hyödyntää myös entistä pienempiä antenneja. Optiga Authenticate NBT-piiiri tukee sekä symmetristä että epäsymmetristä kryptografista todennusta ja erilaisia tiedonsiirtotiloja.

Piirin tietoturvallisuus perustuu Infineonin omaan Integrity Guard 32 -arkkitehtuuriin, joka tukee EAL6+-sertifiointia sekä laitteistolle että kryptokirjastoille.

Uutuuspiiristä on jo näytekappaleina tarjolla ja valmistajalla on myös kehityskortit sovelluskehitykseen.

Tarjolla on valmiina jo PsoC-kehityskortille esimerkkikoodeja. Sitä voidaan käyttää erilaisiin laitesovelluksiin, esimerkiksi salattuun konfigurointiin ilman näyttöä, potilaslaitteiden terveysmonitoreihin tai vuokra-ajoneuvojen aktivointiratkaisuihin.

Lisää: Infineon (LINKKI), Optiga Authenticate-NBT -tuotetiedot (LINKKI), sovellustietoa (LINKKI) ja kehityssarja (LINKKI) sekä EMEA-alueen jakelijat (LINKKI).