Suomalainen Piilaakso-osaaja vie Vergea Yhdysvaltoihin

Suomalaistaustainen sähkömoottoripyörämerkki Verge Motorcycles laajentaa voimalla toimintaansa Yhdysvalloissa avaamalla omat myymälät Los Angelesiin ja Piilaakson San Joseen. Apuna Yhdysvaltain valloituksessa on Piilaaksossa pitkään vaikuttanut Pekka Pärnänen sekä uusien showroomien kautta Applella ja Teslalla aiemmin toiminut George Blankenship.

Verge hakee uusia aloituksia Yhdysvalloissa. Siitä kertoo myös, että yritys avaa kesäkuun alussa Kaliforniassa lippulaivamyymälän Los Angelesin Westfield Century City -kauppakeskuksessa  ja toisen San Joseen Westfield Valley Fair -ostoskeskukseen.

Uudenlaiset moottoripyörämyymälät ovat yrityksen mukaan näyttäviä showroomeja, jotka esittelevät kokonaisvaltaisesti uutta suomalaisbrändiä ja elämäntyyliä.

Yhdysvalloissa yritystä avittaa myös Piilaaksossa pitkään toiminut Pekka Pärnänen on auttanut aiemmin jo satoja suomalaisia ja muita pohjoismaisia kasvu- ja start-up-yrityksiä Yhdysvaltojen yritystoiminnan käynnistämisessä.

Maaliskuusta alkaen hän on toiminut Verge Motorcyclesin Yhdysvaltojen operatiivisena johtajana. “Yhdysvallat on meille yksi tärkeimmistä markkinoista, ja valtaosa pyörien ennakkovarauksista USA:ssa on tullut juuri Kalifornian alueelta”, kertoo Pärnänen.

”On hienoa olla mukana Vergen matkassa, kun avaamme ensimmäiset Yhdysvaltojen lippulaivamyymälämme ainoana suomalaislähtöisenä yrityksenä sitten Nokian ja Marimekon”, hän iloitsee.

Uuden myymälästrategian suunnittelijana on toiminut aiemmin Teslalla ja Applella työskennellyt  George Blankenship (kuvassa vasemmalla), Verge laajentaa Yhdysvaltain lisäksi toimintaansa myös Euroopassa, kun yhtiö avaa pop up -kaupan Lontoon ytimeen Westfield London -kauppakeskukseen.

Vuosi sitten Verge kertoi myös keränneensä nimekkään neuvonantajaryhmän, jossa on mukana suomalaisen tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen lisäksi autovalmistaja Aston Martin Lagondan ja McLaren Automotiven entinen talousjohtaja Mark Wilson sekä F1-legenda Mika Häkkinen. 

Lisää: Aiemmat Verge Motorcyclesiä käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Verge Motorcycles.