Ravintolat testaavat robottitarjoilijoita

Automaattisesti kulkevat robottitarjoilijat ovat tulleet suomalaisturisteilla tutuiksi monin paikoin ulkomailla , mutta Suomessa niitä on nähty vasta koeluontoisesti. Hampurilaisketju  McDonald kokeili äskettäin robottitarjoilijoita  yhdessä ravintolassaan ja nyt Restel testaa palvelurobotteja Helsingin Rediin avautuvassa Burger Kingissä sekä Classic Pizzassa.

Ravintolaketju Restelin pilotissa suomalaisen Finn-ID:n Keenanin kiinalaisrobotit  kuljettavat asiakkaan tilaukset pöytiin mobiililaitteen tilauksesta. Yritys aikoo robottien avulla parantaa palveluprosessiaan, mutta hakee myös hakee uutta asiakaskokemusta roboteista.

“Haluamme olla edelläkävijöitä digitaalisuuden hyödyntämisessä pikaruokaravintoloissa”, perustelee uusinta liikettä Restel Fast Food liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Siru Kalpio.  Restelissä palvelurobottien käyttöä voidaan mahdollisesti laajentaa myös muihin ravintoloihin pilotin onnistumisen myötä.

Kuvituskuva: Keenanin esittelyvideo