Imagine the Metaverse tuo uusimmat trendit

Tampereen kaupunki kerää ensi viikolla uusista virtuaaliteknologioista kiinnostuneet katsastamaan tulevaisuuden metaversumin mahdollisuuksiin. Messu- ja kongressitapahtuma Imagine the Metaverse 2024 järjestetään 11.-12. kesäkuuta Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

Imagine the Metaverse -tapahtuman tavoitteena on murtaa myyttejä metaversumin ympäriltä, inspiroida kävijöitään ja tuoda esille, miten data, tekoäly ja uudet älykkäät teknologiat voidaan valjastaa kaupunkilaisten, yritysten ja ilmaston hyödyksi.

Kaupunki järjestää Imagine the Metaverse -tapahtuman yhdessä Tampereen messujen kanssa. Tapahtuma pitää sisällään keynote-esityksiä, tuotedemoja sekä keskustelutilaisuuksia.   Esiintyjinä kuullaan esimerkiksi maailman ensimmäisen VR-sitcomin luojan Eve Westonin, teknologia-Emmyn voittaneen Nokia Bell Labsin Emre B. Aksun ja Los Angelesin julkisten rakennustöiden lautakunnan komissaari Susana Reyesin tapaisia kansainvälisiä huippunimiä.

Tapahtuman taustalla on myös, että Tampere julkaisi viime vuonna yhtenä maailman ensimmäisistä kaupungeista oman metaverse-visionsa ja on tehnyt jo joitakin toimia kaupunkilaisten ja yritysten arkea parantavien ratkaisujen eteen.

“Imagine the Metaversella Tampereen kaupunki jalkauttaa visiotyötään toiminnan tasolle. Tapahtuma on yksi käytännön tapa esitellä teknologian, datan ja tekoälyn mahdollisuuksia sekä luoda alusta alan päättäjille ja tekijöille verkostoitua, oppia ja inspiroitua yhdessä”, sanoo Tampereen kaupungin kehittämispäällikkö Tiia Joki.

Tampereen kaupunki  on tehnyt jo toimia alueella, esimerkiksi keskustan kävijämäärien selvittäminen turvallisuus- ja liikenneratkaisuja varten. Tampere voitti myös viime syksyllä Smart City World Congressin palkinnon Barcelonassa uusien mahdollistavien teknologioiden hyödyntämisestä.

Imagine the Metaverse -tapahtumassa metaversen mahdollisuuksia elämystaloudelle käsitellään myös  Dreamloop Gamesin ja Making movies Oy:n yhteisen tekoälyhahmo Alman kautta, museokeskus Vapriikin Tampere 1918 virtuaalinäyttelyä käsittelevässä puheenvuorossa sekä Eve Westonin keynote-esityksessä.

Tapahtuman pääkumppaneina toimivat Microsoft ja Tampereen kaupunki. Muita kumppaneita ovat Nokia, BABLE Smart Cities, Smart City Innovation Cluster sekä ITS Finland. Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen.

Lisää: Imagine the Metaverse 2024, Tampere (LINKKI)

Kuvituskuva: Tampereen kaupunki/Mikko Vares