Kännykkä auttaa tietöiden ohi

Valtiollisen Fintrafficin kännykkäsovelluksella voi kesälomalla sompailla reaaliajassa tietöitä väistellen. Kännykkäsovellus tiedottaa teiden lisäksi rautateiden häiriöistä.  Sovelluksen avulla voit myös itse ilmoittaa havaitsemistasi ongelmista ja häiriöistä muille kulkijoille.

Uusi Fintraffic Mobiili hyödyntää reaaliaikaista dataa suoraan liikennekeskuksista, joten tieto on aina ajantasaisen. Lisäksi sijaintiin perustuvat push-ilmoitukset kertovat käyttäjälle välittömästi, kun tieliikenteessä tai junaliikenteen suosikkireitillä sattuu jotain poikkeavaa. Sovelluksesta löytyvät myös kaikki Suomen kelikamerat, tietyöt, ruuhkapaikat, ajokeli- ja säätiedot, tiesäävaroitukset, sähköautojen latausasemat ja kaasuautojen tankkausasemat sekä muutakin matkan varrella tarvittavaa.

Autoilijat voivat myös vinkata toisilleen erilaisista havainnoista liikenteessä. Käyttäjien havainnot näkyvät kartalla 30 minuutin ajan. Havaintojen jättäminen on helppoa ja nopeaa: paina sovelluksen keltaista puhekupla-ikonia, valitse havaintotyyppi ja tarkenna tarvittaessa havainnon sijainti. Sovelluksen palauteväylään voi ilmoittaa lisäksi jos huomaa kuopan tiessä tai vaurioituneen liikennemerkin tai jos tielle on eksynyt eläin. Fintrafficin liikenteen asiakaspalvelu käsittelee palautteet ja välittää tiedot huoltotoimenpiteitä suorittaville urakoitsijoille.

Fintraffic on vuonna 2018 perustettu valtion omistama laaja-alainen liikenteenohjauksen erityistehtäväyhtiö, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

Lisää: Fintrafficin Mobiili (LINKKI) sovellus on ladattavissa korvauksetta Androidille ja Applen iOS-sovelluskaupoista.