Nokian VR-pallokamera suunniteltiin Tampereella

Nokian Tampereen teknologiayksikön suunnittelijat esittelivät heinäkuun lopulla Los Anglesisaa uudenlaisen kamerakeksinnön. Ozo-nimeä kantava 3D-kamera on tarkoitus tuoda myyntiin vuoden loppuun mennessä.

Tuote on ensimmäinen osa Nokian tulevia digitaalisen median tuotteita. Uutuus on Nokian mukaan ensimmäinen kaupallinen virtuaalitodellisuuskamera. Ozon kohderyhmää ovat elokuvvastudito ja muut videoalan ammattilaiset. Siksi uutuus esiteltiin ensin elokuva-alan piilaaksossa Los Angelesissa.

Uutuudella voi ottaa kolmiulotteista videokuvaa kahdeksan pallomaisen pinnalla olevan kuvakennon avulla. Myös ääntä varten on kahdeksan palloon integroitua mikrofonia. Tärkeä on pallokameraa on ohjelmistot, joiden avulla voi seurata reaaliajassa 3D-kuvaa ja editoida tuloksia aikakoodattuna. Kameralla on tuki myös tunnetuimpien editointiohjelmien kanssa.

Kameralla kuvattua materiaalia voi katsella markkinoilla olevien VR-virtuaalitodellisuuslasien avulla. Piilaksolainen yritus Jaunt ilmoitti julkistuksen yhteydessä tukevansa tuotteissaan Nokia Technologiesin Ozo-kameraa.

Nokia valmistelee tulevaa pallokameraa yhteistyökumppaneiden kanssa ja lupaa kertoa hinnoista ja tarkemmista tekniikoista vuoden lopulla. Tuote tullaan valmistamaan Suomessa, tarkempaa sopimusvalmistajan nimeä yritys ei kertonut.

Lisää Nokian pallokamerasta.