Sipilä nosti esiin teollisen internetin ja robotiikan merkityksen

Teollisella Internetillä ja robotiikalla on suuri merkitys Suomen teollisuuden kehitykselle ja sen menestymiselle kansainvälisessä kilpailussa, vakuutti pääministeri Juha Sipilä Teknologia15-messujen avajaispuheessa. Hänellä itsellä on jopa 3D-tulostin työhuoneessaan.

Pääministeri Juha Sipilä nosti Teknologia15-messujen avajaispuheessaan esille teollisen Internetin ja robotiikan sekä muun automaation keskeisenä ratkaisuna Suomen ongelmiin. ’’Ne koskettavat meistä jokaista yhä enemmän niin täällä Suomessa kuin maailmalla”, Sipilä vakuutti.

Robotiikka ja automaatio ovat olleet puheenaiheina varsinkin poliitikoille melko vaikeita. Automaation on liittynyt mielikuva ihmisten lomautuksista ja työttömyydestä.

’’Tällaisten puheiden varjoon on jäänyt se tosiasia, että automaation kehittäminen on ollut maallemme aivan välttämätöntä. Sen avulla on pystytty pitämään yllä sellaista teollisuutta, joka ei olisi ollut pelkkänä käsityönä kannattavaa tai edes mahdollista”, pääministeri Sipilä sanoi.

Juha Sipilä on nähnyt aiemmissa työtehtävissän, että automaatio tuo työpaikkoja. Ei suinkaan vie niitä. Lisäksi automaatio ja robotiikka mahdollistavat, Sipilän mukaan myös sellaisten alojen työpaikat, jollaisia Suomessa ei ole aiemmin nähty.

Sipilän mukaansa erityisesti pienikokoisten tuotteiden kokoonpanoautomaatio ja massatuotantokin Suomessa ovat mahdollista, kunhan ne tehdään hänen mukaansa oikein ja tuotteistettuja automaatioratkaisuja tehokkaasti hyödyntäen.

Sipilä kertoi Teknologia-messujen aihepiirin olevan hänelle hyvin läheinen. Hänellä on työhuoneessa jopa 3D-tulostin, jolla on viimeksi valmistunut osia paidansilitysrobottiin.