Palkintosadetta messuilla – innovaatiopalkinto Tosiboxille

Oululainen Tosibox sai Elkomitin innovaatiopalkinnon helppokäyttöisellä etäyhteysratkaisullaan Teknologia15-messuilla. Tapahtumassa jaettiin myös Automaatioseuran Eläköön automaatio! ja Tietotekniikan ja elektroniikan seuran innovaatiokisan palkinnot. Metropolia ammattikorkeakoulu sai Teknisen kaupan liitolta 20 000 euroa automaatiokoulutukseen.

Elkomitin innovaatiopalkinnon saanut Tosibox palvelee erityisesti teollisuus- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmiä, mutta voidaan luoda nopea ja turvallinen VPN-yhteys lähes minkä tahansa laitteiden välille.  Yrityksen tuotteen Plug & Go –tekniikka mahdollistaa etäyhteyden käyttöönoton laitteisiin ja laitteiden välillä muutamassa minuutissa, ilman laitteiden aikaa vievää konfigurointia ja palomuurien avauksia.

Tosibox on perustettu vuonna 2011. Yrityksen toiminta on alusta alkaen tähdännyt kansainvälisyyteen, mutta myös rakentavaan yhteistyöhön kumppaneiden kanssa. Tosiboxeja on toimitettu 20 000 laitetta ja niitä on käytössä yli 70 maassa.

’’Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme, mutta toimintakenttämme on globaali’’, kertoo Tosiboxin perustaja, Veikko Ylimartimo (kuvassa). Hän uskoo Tosibox uskoo olevansa sellainen “born global” -yritys”, jota esimerkiksi Juha Sipilän hallitus maahamme toivoo. Haluamme rohkaista ja opastaa myös muita yrityksiä, sekä jakaa oppimaamme, Ylimartimo sanoo.

Eläköön automaatio! -palkinto myönnettiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Siemensin ja IDEAL PLM:n yhteistyönä kehittämälle Digital Factory –oppimisympäristölle, jonka avulla voidaan käytännönläheisesti opettaa, suunnitella, testata ja soveltaa teollisen internetin teknologioita.

’’Palkinto on mahtava tunnustus niille kymmenille henkilöille, jotka ovat uurastaneet SeAMK Digital Factoryn synnyttämiseksi. Uuden kehittelyssä törmätään aina tuntemattomaan ja yllätyksiin, jolloin toimijoilta vaaditaan pioneerihenkeä, sanoi Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Hannu Reinilä.

Tietotekniikan ja elektroniikan seura jakoi tiistaina innovaatiokisassaan kaksi palkintoa. Ne saivat Oulun yliopiston opiskelijajoukkue E-lampunkantaan sopivalla laturilla ja Aalto-yliopiston Polyteknikkojen radiokerhon jäsenet auringonnousua jäljittelevästä sarastusvalostaan.

Kuvassa Oulun yliopiston joukkueen jäsenistä palkintoa noutamaan tulleet Janne Mustaniemi ja Matias Vehkaoja.
Kuvassa Oulun yliopiston joukkueen jäsenistä palkintoa noutamaan tulleet Janne Mustaniemi ja Matias Vehkaoja.

 

 

Aalto-yliopiston Polyteknikoiden radiokerhon opiskelijajoukkue. Kuva: Suomen messut
Aalto-yliopiston Polyteknikkojen radiokerhon opiskelijajoukkue. Kuva: Suomen messut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknisen kaupan ja palveluiden liitto jakoi tiistaima Metropolia ammattikorkeakoululle 20 000 euroa automaatiotekniikan koulutukseen osana ”Automaatio luo huomisen työpaikat” –hanketta.