Teollinen internet kiinnosti Teknologia-tapahtumassa

Lokakuun Teknologia15 tarjosi positiivisia signaaleja teollisen internetin mahdollisuuksista ja kävjämäärä nousi hitaan alun jälkeen 14 000 kävijään. Tapahtumassa oli runsas tarjonta robotiikasta laitteiden internetiin, joiden tärkeyteen  piristäjänä latasi toiveita pääministeri Juha Sipilä avajaispuheessaan.

Teknologia15-kokonaisuuteen kuuluivat uuden Finntecin lisäksi Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka ja MecaTec sekä työ- ja hitsausalueen ToolTec ja JoinTec. Tapahtumassa oli esillä lähes 400 näytteilleasettajan tuote- ja palvelutarjonta.

Kaksi vuotta sitten järjestyssä Teknologia13-messuilla kävijöitä oli 12 500, mutta nyt mukana oli  aiemmin erillään järjestetty konepaja-alueen Finntec. Se keräsi vuosi sitten 2014 ToolTec ja JoinTec-tapahtumien kanssa 180 yritystä ja 4500 kävijää. Teknologia2013:n oli esillä 350 yritystä.

’’Finntecin siirtyminen Teknologia-tapahtuman yhteyteen toi meille uudenlaista kävijäkuntaa suunnittelupuolelta, ja muutenkin saimme paljon laadukkaita kontakteja, arvioi Tammesvirran myyntijohtaja Arttu Ryhänen.

Tapahtuma tarjosi tuote- ja palvelutarjonnan kävijöilleen paljon uusia asioita. Tapahtuman avannut pääministeri Juha Sipilä lupasi ratkaisuja yritysten rahoitusongelmiin. Sipilä lupasi, että hallitus kehittää toimivia ratkaisuja suomalaisten yritysten projektiaikaisen rahoituksen hankintaan.

– Rakennamme palasista koostuvan kokonaisuuden, mikä takaa miljardiluokan lisäresurssit yritysten kasvun rahoitukseen, itsekin aikanaan elektroniikkayritystä vetänyt Juha Sipilä lupasi avajaispuheessaan. Teollinen internet ja robotiikka olivat pääministeri Sipilän puheen pääaiheita.

Messuilla oli heikosta taloustilanteesta huolimatta varsin positiivinen ilme, joten jonkin sortin aktivoitumista on tapahtumassa vaikka kehitys ei näy vielä vientitilastoissa. Uudesta ohjaustekniikasta ja teollisesta internetistä toivotaan uutta keinoa teollisuuden piristämiseen.

Automaatio- ja kokonaistoimittajien lisäksi elektroniikan komponenttien ja korttien maahantuojat olivat messuilla mukana aktiivisesti tarjoamassa teollisen internetin rakennuspalikoita. Esimerksi komponenttijakeli Arrow oli konnut osastolleen erityisen paljon IoT:n liittyviä rakenne-elementtejä.

– Tunnelma kävijöiden keskuudessa on ollut pirteämpi kuin pitkään aikaan. Tilauskantaa ja projekteja tuntuu olevan enemmän kuin aiemmin, sanoi Beckhoff Automation Oy:n toimitusjohtaja Mikko Uuskoski, joka toimii myös Teknisen kaupan liiton konealueen puhemiehenä.

Näytillä oli vuosia mukana olleiden jakelu- ja teknologia-yritysten lisäksi myös elektroniikan komponenttien nettikauppoja. Amerikkalainen Digikey ja uutena saksalainen Conrad esittäytyivät tapahtumassa ensimmäistä kertaa omalla osastollaan. Myös puolalainen komponenttien nettikauppa Transfer Multisort Elektronik Sp. Zo. oli mukana tapahtumassa.

Seuraavan kerran Teknologia-messut järjestetään kahden vuoden päästä 10.-12.10.2017.