Cargotec palkkasi IoT-johtajan

Satamien lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec on palkannut digitaalisaatiojohtajaksi Lasse Ericssonin Konecranesista. Hän on toiminut myös aktiivisesti konealan teknologiatutkimuksen keskittymän teollisen internetin tutkimuksessa.

Konecranesissa teknologiapäällikkönä  aiemmin toiminut Lasse Eriksson on ollut konealan Fimecc Oy:n (Finnish Metals and Engineering Competence Cluster) johtoryhmän jäsen, ja on vetänyt Fimeccin Novel Solutions -ohjausryhmää, jonka päätutkimusalueita on teollinen internet.

Ennen Konecranesia Lasse Eriksson työskenteli Aalto-yliopistossa langattoman automaation ja -anturijärjestelmien tutkimuksen koordinaattorina ja projektipäällikkönä. Uudessa tehtävässä Ericsson raportoi Cargotecin tietohallintojohtaja Soili Mäkiselle, jonka mukaan Lasse Erikssonilla tulee olemaan tärkeä rooli Cargotecin digitalisaatiohankkeiden eteenpäin viennissä.

Suomalaisyrityksissä teknisistä johtajista on vuosikymmenien saatossa siirrytty paljolti innovaatio- ja teknologiajohtajien nimeämiseen. Digitaalisaatiojohtajan nimittäminen on seuraava kehitysaskela, jolla digitalisaatiota ajetaan suomalaiseen teollisuuteen.
Cargotecille digitaalisaatiojohtajan palkkaaminen on jatkumo jolla yritys hakee uutta nousua. Nimitysuutinen julkistettiin samana päivänä kun Cargotec esitteli Lontoossa tulevia näkemyksiään ja tavoitettaan nousta älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtajaksi
Cargotec aikoo Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen mukaan nvestoida tutkimukseen ja tuotekehitykseen, digitalisointiin sekä osaamisen kehittämiseen nopeuttaakseen muutosprosessia ja tukeakseen kannattavaa kasvua. Niihin pyritään huoltoliiketoiminnan, digitalisoinnin ja hyvän johtamisen avulla.