Alihankinta todisti – ohjelmistot tärkeä osa

Nykyaikainen rauta vaatii rinnalleen kunnollista koodia. Perinteisesti metalli- ja materiaalan alihankkijoiden kansoittamasta Tampereen alihankintatapahtumasta on tullut entistä enemmän myös uusimman huippuelektroniikan ja ohjelmistojen tapahtuma. Tänä vuonna kävijöitä oli kolmen päivän aikana lähes 17 000.

Ohjelmistojen ja elektroniikkaohjauksien lisäksi Tampereella oli koolla syyskuun puolivälissä yhteensä tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta. Messujen teemat ovat uudet materiaalit ja menetelmät, mutta myös myynti ja markkinointi. Sitä tapahtumassa oli nostamassa esiin mainosmies Hasan & Partners Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ami Hasan.

Jotain alihankintateollisuuden muutoksesta kertoo, että tänä vuonna Vuoden alihankinta –palkinnon sai ohjelmistotalo Comptel Helsingistä ja päähankkijaksi nousi K. Hartwall Sipoosta, joka tekee palautuvia kuormankantajia ja logistisia ratkaisuja.

Uusia maita tapahtumassa oli viime vuoteen nähden ovat Romania ja Taiwan. Messut avasi iisalmelainen kaivoskoneita valmistavan Normet Oy:n toimitusjohtaja Timo Rask. Tapahtuman avajaisissa norjalaisen Innovasjon Norgen Per Koch ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean toimitusjohtaja Päivi Myllykangas kertoivat alkavasta Suomi-Norja-yhteistyöstä. Tarkoitus on löytää uusia yhteistyömuotoja ja -malleja. esimerkiksi maiden yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten välille.

Tampereella vuodesta 1988 lähtien järjestyssä Alihankinta-tapahtumassa oli kaikkiaan viisi hallia alihankintateollisuuden tuotteita, palveluita ja ratkaisuja metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuudelle. Vuosi sitten messuihin tutustui 16 893 kävijää ja tänä vuonna 16 955.

”Teollisuusalojen hidas toipuminen on käynnissä. Vuoteen 2014 verrattuna Alihankinta-messujen näytteilleasettajienkin työtilanne on keskimäärin parantunut ja asiakkaat ovat liikkeellä positiivisen odottavaisin mielin”, kertoo Tampereen Messujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja.

Seuraavat Alihankinta-messut järjestetään Tampereella 27.–29.9.2016. Tulevan tapahtuman pääteemat ovat digitalisaatio ja johtaminen.