Uudella Nokialla kansainvälinen johto

Nokian Alcatel-Lucentin integrointi Nokiaan on täydessä vauhdissa. Pari kuukautta sitten  yhtiö julkisti uuden johtonsa, jossa on mukana vain yksi suomalainen, talousjohtaja Timo Ihamuotila.

Yhdistymisen jälkeen uuden Nokian verkkoliiketoiminta käsittää neljä liiketoimintaryhmää: mobiiliverkkojen Mobile Networks, kiinteiden verkkojen Fixed Networks, sovellusyksikkö Applications & Analyticsistä ja internet- ja optisen verkkojen IP/Optical Networks. Uuden Nokian toimitusjohtajana jatkaa Rajee Suri.

Tutkimusta ja lisentointia harjoittava Nokia Technologies jatkaisi erillisenä liiketoimintana, joka olisi myös toimitusjohtajan suorassa alaisuudessa. Mobile Networks liiketoimintaryhmää tulisi johtamaan Samih Elhage, joka on tällä hetkellä Nokia Networksin talousjohtaja ja operatiivinen johtaja.

Kiinteiden verkkojen Fixed Networks (FN) liiketoimintaryhmää johtaa Federico Guillén, joka toimii tällä hetkellä Alcatel Lucentin kiinteiden verkkojen liiketoiminnan johtajan. Yksikköön siirtyy myös Lucent-Alcatelin kiinteiden verkkojen osaaminen.

Sovellusyksikkö Applications & Analytics (A&A) johtajaksi tulee Bhaskar Gorti, joka on tällä hetkellä Alcatel-Lucentin IP-alustoista vastaava johtaja. Liiketoimintaryhmä tulisi koostumaan molempien yhtiöiden ohjelmistoihin ja data-analytiikkaan liittyvistä liiketoiminnoista.

Optisen ja nettipuolen IP/Optical Networks (ION)-liiketoimintaryhmän tulisivat muodostamaan nykyinen Alcatel-Lucentin IP-reititys, optiset siirtojärjestelmät ja IP-videoliiketoiminnot, ohjelmisto ohjattujen verkkojen alueella toimiva start-up-yritys Nuage sekä Nokian IP-partnerointitoiminta ja pakettivälitteiset tuotteet.

IP/Optical Networks-ryhmää tulee johtamaan Alcatel-Lucentin nykyinen reitityksestä ja siirtojärjestelmistä vastaava johtaja Basil Alwan.

Lisenointia ja tutkimusta harjoittavaa Nokia Technologiesia johtaa kaupan jälkeenkin Ramzi Haidamus. Nykyisin Nokian talous- ja rahoitusjohtajana toimiva Timo Ihamuotilasra tulee yhtiön talousjohtaja, joka vastaa myös sijoittajasuhteista ja ja yritysjärjestelyistä.

Alcatel-Lucentin nykyinen talousjohtaja Ashish Chowdhary siirtyy asiakasliiketoiminnan johtajaksi. ja nykyisin Nokia Networksin Mobile Broadband-segmentistä vastaava Marc Rouanne nousi uuden yhtiön
innovaatioista ja operatiivisesta toiminnasta vastaavaksi johtajaksi.

Yhtiön muita johtajia ovat samassa tehtävässä jatkava Nokian henkilöstöjohtajana toimiva Hans Jürgen Bill ja stategiajohtaja jatkava Kathrin Buvac, joka vastaisi myös uuden Nokian teollisen internetin –kehittämisestä. Nokian markkinoinnista ja yhteiskuntasuhteista nykyisin vastaava Barry French tulisi olemaan myös uuden yhtiön markkinointijohtaja. Nokian lakiasiainjohtajana toimiva Maria Varsellona tulisi jatkaamaan myös uuden yrityksen lakiasianjohtajana.

Kaupan lopullinen sinetöinti alkuvuoteen

Nokia on saanut kaikki vaadittavat viranomaishyväksynnät, jotka olivat edellytyksenä Alcatel-Lucentia koskevan julkisen osakevaihtotarjouksen jättämiseen. Viimeisenä Ranskan talousministeriön (MINEFI) hyväksyi ehdotettu transaktion.

Lopullisen sinetin kauppa saa vasta kun julkisen osakevaihtotarjouksen tarjousaika alkaa, Nokian osakkeenomistajilta saadaan hyväksyntä ja julkinen osakevaihtotarjous toteutuu onnistuneesti. Osakevaihtotarjouksen selvityspäivän yritys odottaa alkavan alustavasti olevan vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.