Nämä kartat Nokia myi autonvalmistajille

Itsestään liikkuvien autojen karttaosaaminen siirtyy tänään hieman etuajassa Nokialta saksalaisten autonvalmistajilen yhteenliittymälle. Nokia sai eilen varmistuksen Here-kaupan viranomaishyväksymisestä.

Nokia kertoo, että Here-karttatoimintojen kauppa voidaan tehdä samantien saksalaisten autonvalmistajien yhteenliittymälle, johon kuuluvat Audi, BMW ja Daimler. Alkuaan Nokia arvioi kaupan toteutuvan vasta ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Nokia ilmoitti kaupasta elokuussa ja kertoi saavansa kaupasta yli 2,5 miljardin euron nettotuoton ja arvioi kirjaavansa Here-yksikön myynnistä voittoa yhteensä noin miljardi euroa.hereristeystiedot

Karttayhtiö Heressä rakennetaan jo tulevaisuuden itsestään kulkevien autojen karttoja teistä ja risteyksistä (kuvassa). Niiden avulla luodaan pilvipalveluiden avulla tietokantoja, joita voidaan nykyisten navigointipalveluiden lisäksi käyttää tulevaisuuden automaattiautojen ohjaamiseen.

Nokia keskittyy karttayksikön kaupan jälkeen otietoliikenteeseen, mutta hakee uutta kasvua myös innovaatioista, jossa henkilöiden internetin lisäksi myös esineet ja laitteet olisivat yhteydessä internetin välityksellä toisiinsa. Myös Nokian laajaa patenttisalkkua on tarkoitus hyödyntää aiempaa voimallisemmin lisensointibisneksessä.