Digitaalinen murros iskee taiteeseen

Digitaalitekniikan vaikutukset näkyvät entistä enemmän myös kulttuurissa, taloudessa sekä ihmisten identiteetissä ja käyttäytymisessä. Maaliskuusta 2017 alkaen nykytaiteen museo Kiasman pureutuu  museojohtaja Leevi Haapalan mukaan ARS17-näyttelyllä digitaalisen murroksen vaikutuksiin taiteessa.

Digitaalisuudesta on tullut osa kaikkien ihmisten arkea. Teknisten ratkaisujen lisäksi se on mukana entistä vahvemmin sosiaalisten suhteiden hoidossa, yhteisöllisyyden syntymisessä ja kommunikaatiossa.

Maaliskuussa 2017 Kiasmassa aukeava ARS17-suurnäyttely lupaa esitellä uuden vuosituhannen taiteilijoita ja lupaa tarjota tuoreen lähestymistavan digitalisoituvan maailman nykytaiteeseen. Yksi ARS17-näyttelyn keskeisimmistä kysymyksistä on, miten taiteilijat ovat kohdanneet tämän kaikkia koskettavan muutoksen.

Kiasma kehittää ARS17-näyttelyssä taiteen esittämistapoja ja jaettavuutta sekä kokoelmatoimintaa kohti virtuaalista online-galleriaa. Tässä esimaksua LINKKI. Näyttely sisältää useita verkkoon laajenevia teoksia, joiden tarkoitus on osallistaa yleisöä ja jatkaa näyttelykokemusta museon seinien ulkopuolelle.

ARS on kansainvälinen nykytaiteen suurnäyttely, joka on järjestetty vuodesta 1961 alkaen. Näyttelyt ovat tavoittaneet yhteensä yli miljoona kävijää ja esittäneet teoksia noin 600 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä.ARS17-näyttelyn kokoaa kuraattorityöryhmä museonjohtaja Leevi Haapalan johdolla (katso video alla),.