Tietopaketti 5G-kehityksestä

Viestintävirasto, liikenne- ja viestintäministeriö ja Tekes järjestivät viime lokakuussa seminaarin, joka kokosi alan toimijat verkostoitumaan ja esittämään näkemyksiään 5G-teknologiasta. Mukana olivat Nokian ja Ericssonin lisäksi tuotekehitystä Suomessa tekevä  kiinalainen Huawei.

Järjestäjätahot halusivat edistää tapahtumalla suomalaista 5G:n tutkimusta, kehitystä ja käyttöönottoa sekä siihen liittyvästä kansallisesta ja kansainvälistä työtä. Mukana oli verkkovalmistajien lisäksi operaattoreita ja alan tutkijoita.

Seminaarin esitysten videotallenteet ovat katsottavissa netistä tammikuulle 2016 asti tästä linkistä. ja esitykset ovat ladattavissa pdf-muodossa Viestintäviraston seminaarisivulta.

Suomalainen 5G-kehitys on vauhdittumassa, sillä Viestintävirasto myönsi kesän lopulla Nokialle ensimmäisen testiluvan viidennen sukupolven 5G-tekniikan matkapuhelinverkon tuotekehitykseen, tutkimukseen ja testaukseen.

Viestintäviraston lupa oikeuttaa Nokiaa käyttämään 5G:n kehitystyössä useita eri taajuusalueita verkkoyksikön Espoon ja Oulun tuotekehityskeskuksissa.