VTT tuotteisti teollinen internetin

Teollisen internetin käyttöönotosta halutaan entistä nopeampaa. Uusimpana VTT ilmoitti uudesta Tiny Node-alustastaan. Aiemmin palveluitaan ovat tuotteistaneet jo teleoperaattori Elisa ja suunnittelutalo Espotel.

VTT Tiny Node -sovellusalusta ja asiakaskohtaisesti räätälöitävä kehittämistuki tähtäävät asiakkaiden älypalveluiden nopeaan markkinoilletuomiseen, jotta pk-yritysten on entistä helpompi hyödyntää teollisen internetin mahdollisuuksia.

”Teollisen internetin aikakaudella teknologia kehittyy erittäin nopeasti. Siksi sovellusten ja palveluiden nopea markkinoille saaminen on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo VTT:n asiakaspäällikkö Pirkka Tukeva.

Uusi VTT:n Tiny Node –sovellusalusta avaa mahdollisuuden kehittää internetin kautta tapahtuvaa etäohjausta ja valvontaa erilaisille laitteille, esimerkiksi koneen käyttämiseen tai kunnon valvontaan, kiinteistöjen valvontaan, terveys- ja hyvinvointipalveluihin, urheiluvalmennukseen tai vaikkapa kotieläinten seurantaan.

VTT:n palvelu mahdollistaa joustavan etenemisen niin, että liikkeelle lähdetään kevyestä prototyypistä idean testaamiseksi käytännössä, minkä jälkeen edetään lopputuotteeseen ja valmistusverkoston suunnitteluun asti.
Sovellusalustan lisäksi teollisen internetin kokonaisuuteen liittyvät myös mitattavan informaation analysointimenetelmät, joilla kerättävästä tietovirrasta jalostetaan päätöksentekoa tukevaa tietoa.

VTT hakee teollista internetistä uutta kasvavaa bisnestä. Se investoi neljän vuoden aikana 90 miljoonaa euroa teolliseen internetiin liittyviin tutkimus- ja kehitysprojekteihin. Tutkimuslaitoksen mukaan monet laitevalmistajat ovatkin ilmoittaneet tavoitteekseen, että puolet liikevaihdosta tulisi asiakkaita tukevista palvelutuotteista.