Fujitsu hyppää IoT-bisnekseen

Teollisen internetin ratkaisut ovat isoja kokonaisuuksia antureista tiedon analysointiin ja ohjelmistorajapintoihin. Siksi ei ole ihme, että ohjelmistotalo Fujitsu lähtee mukaan yritysten IoT-ratkaisuihin.

Fujitsun uusi MetaArc-yritysalusta kokoaa yhteen mobiili- ja IoT-ratkaisuja ja palveluja. Se sisältää uusinta pilvi-, mobiili-, big data- ja esineiden internetin IoT-tekniikkaa.

MetaArc kattaa yrityksen mukaan teknologiat, työkalut, palvelut ja kumppanuudet, Asiakas voi valita joko yksityisen, julkisen tai hybridipilven, joka yhdistää digitaaliset projektit ydinjärjestelmiin, jotka ovat usein vanhemman sukupolven järjestelmiä.

Yksi MetaArcin osa onFujitsun  K5-pilvipalvelu, joka tarjoaa alustan ja kapasiteettia asiakkaiden digitalisaatiohankkeille. K5 on globaali julkinen pilvipalvelu, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. Lisäksi K5 voidaan toteuttaa yksityisenä pilvenä asiakkaan omaan ympäristöön tai Fujitsun konesaliin Suomessa.

Myös Fujitsun seuraavan sukupolven Fujitsu Cloud Service Management (aiemmin Cloud Integration Platform) on mukana MetaArcissa. Sen avulla palveluja voi käynnistää ja hallita myös muissa kuin Fujitsun pilvessä. Valmiit liitännät muiden muassa Azureen, AWS:ään ja VMwareen ovat olemassa.

Lisää Fujitsun IoT- ja mobiilisovelluksien kehityksestä yrityksen teknologialehdestä.