Älykaappi jakaa tabletit

Vuonna 2014 perustettu suomalainen startup-yritys Hublet aikoo vaihtaa käyttäjien omat laitteet julkisissa tiloissa yhteiskäytöisiin tablettitietokoneisiin. Palvelua on pilotoitu jo keväästä 2015.

Suomalainen Hublet tarjoaa julkisissa tiloissa hyödynnettävissä olevaa tablettikokonaisuutta. Laitteista, säilytyskehikoista ja pilvipalvelusta rakentuva palvelu on suunniteltu esimerkiksi kouluihin, kirjastoihin, sairaaloihin ja hotelleihin.

Tabletteja on ennen hallinnoitu tabletti kerrallaan. Julkisessa ympäristössä lainattujen tablettien seuraaminen ja henkilökohtaisten tietojen poistaminen on ollut haastavaa. Hubletissa voidaan laitteile luoda erilaisten sisältöprofiilit ja samaa laitetta voidaan käyttää erilaisiin käyttötarkoituksiin eri lainakerroilla.

Tuotteen myynti alkaa vuoden 2016 alusta. Hublet tavoittelee selkeää markkinajohtajuutta Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa sekä julkisten tilojen että koulumaailman tablettipalveluiden johtajuutta. Yhtiö on juuri käynnistänyt haun joukkorahoitusta varten yhteistyössä Invesdorin kanssa.

Yhtiötä on pääomitettu nykyisten osakkaiden toimesta 700 000 eurolla ja tämän lisäksi se saa rahoitusta Tekesiltä, Ely-keskukselta sekä Finnveralta. Yritykseen investoinut Kyösti Kakkonen tunnetaan Tokmanni-konsernin perustajana ja entisenä toimitusjohtajana. Toimitusjohtajana toimii Saila Laitinen, joka on toiminut yli 20 vuotta aloittelevista yrityksistä aina tietoliikennejätti Nokiaan.