Fastems keskittyy automaatioon – myi Lahden toiminnot

Teollisuuden tuotantotekniikan automaatiota tarjoava Fastems myi joulukuun alussa Lahden koneistustoimintonsa porvoolaiselle CM Tollsille. Enston tulosyksiköksi Porvooseen vuonna 1958 perustettu ja MBO-kaupalla nykyisille omistajilleen siirtynyt CM Tools hakee toiminnoista kasvua.

Lahden yksikön liiketoimintakauppa on Fastemsin viimeinen askel yrityksen keskittymisessä teollisuusautomaatioon. Yritys on myynyt siihen kuulumattomia maahantuonti- ja valmistustoimintojaan usean vuoden ajan.

’’Fastemsin joustavien valmistusjärjestelmien, robottipohjaisten automaatioratkaisujen ja niihin liittyvien palvelujen suunnittelu ja valmistustoiminnot on nyt keskitetty Tampereelle ja Saksaan Issumiin.” toteaa Fastemsin toimitusjohtaja Tomas Hedenborg.

Porvoolaisyritys jatkaa Fastems Oy:n koneistusliiketoimintoja Lahdessa ja aikoo panostaa erityisautomaatioon ja työvälinevalmistukseen.

”Lahden yksikkö tulee mukaan CM Toolsiin täydentämään palvelutarjontaamme. Yksikkö tuo mukanaan tarvittavan kapasiteettilisäyksen alihankintakoneistukseen sekä vaativaan työvälinesuunnitteluun ja valmistukseen.

Jo aiemmin koneistusta tarjonnut yritys kasvattaa tuotantokapasiteettiaan ja aikoo kasvaa myös muilla erikoisosaamisalueillaan.

”Päätimme, että lähdemme jalostamaan teknologista osaamistamme ja viemään liiketoimintaa voimakkaasti eteenpäin”. sanoo CM Tools Oy:n toimitusjohtaja Juha Martikainen.

CM Tools tarjoaa erityisautomaatiota, työvälineratkaisuita sekä palveluita, alihankintakoneistusta ja sopimusvalmistusta. Yritys toimii Porvoon ja Fastemsilta ostetun Lahden yksikön lisäksi Vaasassa, jonka yritys osti Fastemsilta pari vuotta sitten.

CM Toolsin alkuvuoden 2015 vuosiliikevaihto oli noin 2,7 miljoonaa euroa ja työntekijöitä runsas 30, mutta kaupan myötä liikevaihto lähenee seitsemää ja työntekijöitä on kaupan jälkeen 70.

Kuva: www.fastems.fi