Kenttäskooppi WLAN-yhteydellä

Rohde & Schwarz on kehittämyt ensimmäisen kannettavan oskilloskooppinsa, jossa on viisi laitetta yhdessä. Scope Rider soveltuu kenttäasennuksiin ja huolto- ja ylläpitotehtäviin. Siinä on myös WLAN-yhteydet, joten laitetta voidaan ohjata myös kännykällä tai tablettitietokoneella.

Rohde & Schwartzin uuden kenttäoskilloskooppi Scope Riderin näytteenottotaajuus on 50 000 aaltomuotoa sekunnissa, 10-bittinen yrityksen itsensä kehittämä A/D-muunnin ja 500 MHz:n maksimikaistanleveys.

Uudessa oskilloskoopissa on tarkka digitaalinen triggaus, 33 automaattista mittaustoimintoa, maskitesti ja XY-kaaviomuoto. ScopeRideria voidaan käyttää oskilloskooppitoimintojen lisäksi logiikka-analysaattorina, jossa on kahdeksan digitaalista kanavaa, sekä protokolla-analysaattorina, jossa on triggeri- ja dekooderitoiminnot.

ScopeRider on saatavana neli- tai kaksikanavaisena versiona. Jälkimmäisessä on digitaalinen yleismittari, kaistanleveydet 60 MHz, 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz ja 500 MHz. Triggeri- ja dekooderioptiot ovat saatavina 12C:lle, SPI:lle, UART:lle, RS-232:lle, RS-422:lle ja RS-485:lle lanseerausajankohtana. Siihen voi hankkia myös datalogger- ja yleismittaritoiminnot

Rohde & Schwarzin ensimmäisessä kannettavassa oskilloskoopissa on seitsemän tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö. Tarkkuus on 480 x 800 pikseliä. Näppäimet on suunniteltu käytettävän myös käsineet kädessä ja parametrien asetus onnistuu säätöpyörällä. Laite painaa 2,4 kg ja akun lataus kestää reilut neljä tuntia.

Mittaustietojen tallennusta ja siirtämistä varten on liitännät mikroSD-koon muistikorteille sekä USB- ja Ethernet-liitännät. Siinä on myös integroitu WLAN-yhteys, joten se on asetettavissa tukiasemaksi. Laitetta on mahdollista käyttää etänä älypuhelimen, tablettitietokoneen tai kannettavan tietokoneen kautta.

Oskillokooppi on suojattu pölyltä ja roiskevedeltä ja se on IP51-sertifioitu ja. Laite on läpäissyt kaikki mekaaniset MIL-standardien mukaiset kuormitustestit. Täysin eristetty laite täyttää mittausvaatimukset IEC 61010-1 mukaisesti CATIV:lle maksimissaan 600 volttia ja CAT III:lle 1000 volttia.

Lisää Rohde & Schwartz Finland Oy ja tuotetiedot.