CES2016: Bosch tukemaan uusinta IoT-tekniikkaa

Autoelektroniikkaa valmistava Bosch esittelee tänään Las Vegasissa alkavilla kulutuselektroniikkamessuilla uusia kehitysprojektejaan. Yksi niistä liittyy autojen verkottumiseen internettiin ja uusien IoT-ratkaisujen kehittämiseen autoihin.

Verkkoon liitetyt autot tekevät kaduista turvallisempia ja ajamisesta mukavampaa, lupasi Las Vegasin kulutuselektroniikkamessujen lehdistötilaisuudessa Boschin pääjohtaja Volkar Denner. Yritys esittelee Las Vegasissa uutta IoT Suite -ohjelmistoalustaansa älykkäitä liikenneratkaisuja varten.

Boschilla on viisi pilottiprojektia, joiden avulla se pyrkii hakemaan ideoita, minkälaista elämä älykaupungissa voisi olla. Vuoteen 2050 mennessä kuusi miljardia ihmistä asuu kaupungeissa.

”Älykaupungit parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua ja kaupunkien taloudellista tehokkuutta. Tämä on syynä siihen, miksi haluamme tehdä kaupungeista älykkäämpiä”, sanoi Boschin pääjohtaja Volkmar Denner yhtiön lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin CES 2016 -messuilla Las Vegasissa.

Pääpaino on liikenteen, infrastruktuurin, energianjakelun ja turvallisuuden kehittämisessä. Hyvä esimerkki tästä on Boschin esitysten mukaan automaattinen katuvalaistus: jos katu on tyhjä, valot hämärtyvät, mutta kirkastuvat heti tarvittaessa ihmisten tullessa alueelle. Periaate toimii samoin kuin liukuportaat, jotka käynnistyvät vasta kun ihmiset astuvat niille.

Pian tarvitaan Boschin mukaan autoissakin vain napin painallus, jotta autot löytävät tiensä parkkihalliin. Tämän jälkeen ajoneuvot pysäköivät pysäköintiruutuun ja lähtevät siitä itsenäisesti. Kuljettajan tulee vain valita tarvittava toiminto sovelluksesta.

Las Vegasin Boschin esittelemä IoT Suite -ohjelmistoalustan avulla pyritään liittämään laitteet, käyttäjät ja palvelut samalle alustalle, oli kysymys sitten sähkönjakelusta, valaistuksesta, liikennevaloista tai autoista. Boschin mukaan on myös IoT—maailmaan on mahdollista kytkeä koko kaupungin infrastruktuuri, kuten julkinen liikenne ja pysäköintihallit.

Sähköautojen yleistyessä latauspaikat ovat Boschin mukaan tärkeä osa esineiden internetiä. Kännykän a avulla autoilijat voivat maksaa sähköstä vain yhdellä klikkauksella. Boschin on kehittänyt yhdessä autonvalmistajien kanssa omaa sovellusta, joka kattaa tällä hetkellä lähes kaikki julkiset latauspaikat Saksassa, ja latauspaikkoja muissa maissa lisätään järjestelmään kaiken aikaa.

Lisää Las Vegasin CES2016-messuilsta (CES-TV-videot).