Anturisovelluksiin kalibroiva etuosa

Piirivalmistaja Exar tuo markkinoille pitkälle integroidun anturiliitäntöjen analogisen etuosan (AFE) XR10910, jossa on anturilähtöjen kalibrointi. Piiri täydentää mikro-ohjaimia sovelluksissa, kuten voimamittauksissa, lämpötila- ja paineantureissa sekä tehon seurannassa aurinkoenergian ja datakeskusten järjestelmissä.

Exarin XR10910-piirillä on 16:1 differentiaalimultiplekseri, offsetin korjaava DA-muunnin, ohjelmoitavan vahvistuksen instrumentointivahvistin ja jännitereferenssi. Uusi AFE-piiri tuottaa 14-bittisen signaalipolun lineaarisuuden ja on suunniteltu yhdistämään lukuisia siltapiiriantureita mikro-ohjaimeen tai FPGA-ratkaisuun, joissa on sisäänrakennettu AD-muunnin.

Integroitu DA-muunnin tarjoaa offsetin kalibroinnin kaikille offset-jännitteille, joita siltapiiriantureissa syntyy, parantaen näin yleistä järjestelmäherkkyyttä ja tarkkuutta. Jokaiselle 16 differentiaalitulolle voidaan asettaa oma offset-arvo.

Exarin XR10910:n avulla soveltaja voi valita kahdeksasta kiinteästä vahvistuksen asetuksesta (2V/V – 760V/V) varmistamaan vahvistetun anturisignaalin sopimisen AD-muuntimen sopivimmalle tuloalueelle. Vahvistuksen virhe on vain 0,5 prosenttia.

Integroitu LDO tarjoaa reguloidun jännitteen antureille ja se on valittavissa välillä 3 ja 2,65 volttia. Piirin monia toimintoja hallitaan I2C-sarjaliitännän kautta. XR10910 toimii 2,7 – 5 voltin syöttöjännitteellä. Tyypillisesti virrankulutus on 457 mikroampeeria ja lepotilassa vain 45 mikroampeeria.

Lisätietoja Exarin nettisivulta