Uusia mikro-ohjaimia IoT-laitteille

Amerikkalaisen Silicon Labsin kaksi uutta EFM32 Gecko-mikrosuoritinta on suunniteltu erityisesti esineiden internetin (IoT) ratkaisuja varten. Niissä on keskitytty erityisesti tietoturvallisuuden ja energian hallintaan. Uutuuspiirit perustuvat Armin Cortex M3- ja M4-ytimiin.

Silicon Labsin uusissa Jade Gecko ja Pearl Gecko -mikro-ohjaimissa yhdistyvät uusin laitteistotason salausratkaisu, joustavat vähän kuluttavat energiankäyttötilat, on-chip DC-DC-muunnin ja skaalautuvat muistivaihtoehtot, joita tukevat valmistajan Simplicity Studio -kehitystyökalut.

EFM32 Jade ja Pearl Gecko MCUt ovat kohdistettu niukan energiankäytön akkupohjaisiin laitteisiin kuten puettavat terveyden ja kuntoilun seurantalaitteet, älykkäät ovilukot, myyntipistelaitteet, turvallisuusalan anturit ja muut IoT-solmujen sovellukset.

Ohjainpiirit ovat suunnattu myös IoT-ratkaisuihin, joissa kaivataan uusinta tietoturvateknologiaa. Niiden laitteistotason salausratkaisu tarjoaa nopeaa, energiatehokasta ja autonomista salausta ja sen purkua Internetin tietoturvaprotokollille, kuten TLS/SSL minimaalisella suorittimen interventiolla ja uhraamatta akun latausta.

Laitteistosalauksen avulla kehittäjät voivat vastata kehittyvien esineiden internetiin turvallisuusvaatimuksiin tehokkaammin kuin tavanomaisilla ohjelmistopohjaisilla tekniikoilla.  Salauskiihdytin tukee sellaisia algoritmeja kuten AES:ää 128- tai 256-bittisillä avaimilla, elliptisen käyrän salakirjoitusta (ECC), SHA-1:tä ja SHA-224/256:ta.

Piirien 12-bittinen yhden meganäytteen AD-muunin kykenee automoniseen näytteistykseen ja vertailuun aina ytimen stop-tilaan asti.12-kanavaisen oheislaitteiden refleksijärjestelmän (peripheral reflex system, PRS) avulla vähän tehoa kuluttavat oheislaitteet toimivat itsenäisesti, kun itse suoritinosuus on lepotilassa.

Ohjaipiirien aktiivisen tilan virrankulutus (63 uA/MHz) mahdollistaa laskennallisesti raskaitakin tehtäviä. Matalat lepotilan virrankulutukset (1,4 uA – 30 nA) ja ultranopea herätys/lepo-siirtymät vähentävät edelleen piirin energiankulutusta.

Lisää tietoa Silicon Labsin nettisivulta.