CES2016: Nikonilta 360 asteen sporttikamera

Lasketteluvideoiden ja muiden action-lajien kautta syntyneet pienikokoiset videokamerat kasvattat suosiotaan. Alan pioneerina toimi GoPro, mutta mukaan ovat hypänneet myös Tomtom ja Sony. Nyt Las Vegasin CES-messuilla kameravalmistaja Nikon esittelee 360 asteen videokuvan tarjoavat action-kamerat.

Nikonin ensimmäinen kameramalli on KeyMission 360, joka pystyy tallNikonactionkameraentamaan 360 asteen 4K-korkeatarkkuuksista UHD -videokuvaa. Uutuudessa on kuvakenno ja objektiivi kahdella vastakkaisella puolella. Kun kuvat yhdistetään kamerassa, syntyy teräväpiirtoinen 360 asteen kuva.

Muiden sporttikameroiden tapaan laite on tehty kestämään niin kolhuja ja pölyä tai alhaisia lämpötiloja. Mukana on myös elektroninen tärinänvaimennus. Kamera on vesitiivis 30 metrin syvyyteen saakka ilman erillistä koteloa.

Matalan tehon Bluetooth-linkki

Nikon nostaa messuilla esille myös kameransa ja niiden yhdistämisen muiden henkilökohtaisten laitteiden kanssa. Käyttöön on tulossa matalatehoisen Blutooth-tekniikka SnapBridge.

”SnapBridge yhdistää Nikon-kamerat henkilökohtaisiin laitteisiin ja mahdollistaa jatkuvan tiedonsiirron niiden välillä.”, kertoo Nikonin varatoimitusjohtaja ja Imaging-liiketoimintayksikön markkinointijohtaja Tadashi Nakayama.

Bluetooth low energy -tekniikan avulla toimiva SnapBridge mahdollistaa reaaliaikaisesti kuvansiirron kamerasta älylaitteeseen. Siirto tapahtuu automaattisesti, joten kuvansiirtoa ei tarvitse erikseen käynnistää kamerasta.

Smart Bridge tulee Nikon mukaan olemaan vakio-ominaisuus melkein kaikissa yrityksen kameroissa vuodesta 2016 eteenpäin. SnapBridge-sovellus on saatavilla Androidille ja Applen Ios-laitteille.