Langaton todennus tallennusmedioihin

Siruvalmistaja STMicroelectronics ja amerikkalainen IP-suunnittelutalo ClevX ovat kehittäneet tallennusmedioihin Bluetooth Smart -tunnistusta hyödyntävän DataLock-ratkaisun.

Uusi todennusratkaisu soveltuu kuluttajien, yritysten ja teollisuuden tallennussovelluksiin, kuten terveydenhuolto, kotiautomaatio ja turvajärjestelmät, turvalliset liittymisjärjestelmät tai kannettava datan tallennus.

ST/ClevX:n referenssimallien avulla voidaan tuottaa erilaisia turvaratkaisuja. USB-asemat DataLock BT-tekniikalla toimivat kaikilla tietokonealustoilla ja sulautetuilla järjestelmillä.

Uuden todennusratkaisun avulla käyttäjät voivat hyödyntää turvallisesti kannettavan välineen muistia, joka on salattu 256 bitin XTS-AES-salauksella. Käyttäjän data voidaan lukita/avata käyttäen yksi- tai moninkertaista autentisointi-tunnistusta.

ST Microelectronic tarjoaa  ClevX:n kanssa kiintolevyihin, flash- ja Sdd-asemien suunnitteluun referenssimallia. Siinä hyödynnetään ST:n Bluetooth Smart -siruja (BlueNRG) ja vähävirtaisia STM32L0 MCU-ohjaimia.

Todennuspaketti tarjotaan pakettina lisensoitaviksi sisältäen sekä ST:n ja ClevX:n piiritekniikan että piiriohjelmiston sekä niihin liittyvät älypuhelimien ja muiden mukana kulkevien laitteiden sovellusohjelmat. Referenssisuunnitelmat tukevat myös USB-etähallintaa, joka voi olla kriittinen laajempien yritysten verkkoasennuksille ja etätoimiselle salasanan nollausratkaisuille, tallennuslaitteen käyttöestoille tai tietojen tyhjentämiseen.

Referenssisuunnitelmissa on mukana kännykällä todennettava langaton lukitse ja avaa mekanismit. Ne voidaan toteuttaa puhelin+PIN, tai puhelin+PIN+ käyttäjätunnus/sijainti/aika – todennuksin.

Lisätietoja Clevxin ja STMicroelectronicsin nettisivuilta.