CES2016: Älysovelluksia ilman konfliktimateriaaleja

Piirivalmistaja Intel hakee monien muiden teknologiayritysten tavoin uusia älysovelluksia erityisesti hyvinvoinnin ja terveysalueen sovelluksista. Las Vegasin messuilla Intel vahvisti tiedon, että yritys pyrkii saamaan piirituotantonsa sellaiseksi, ettei niissä käytetä konfliktialueiden materiaaleja.

Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla Intel esittelee siruratkaisujaan asiakassovellusten kautta. Niissä hyödynnetään uusimpia sirutekniikoita ja data-analytiikkaa, jonka avulla voidaan kohentaa ihmisten terveyttä, kuntoa ja urheilusuorituksia.

”Teknologialla on nopeasti kasvava rooli, joka on samalla sekä uudistava, ennennäkemätön että helposti käytettävissä”, Inteli toimitusjohtaja Brian Krzanich sanoi tilaisuudessa.

Hyvä esimerkki on jalkinevalmistaja New Balancen kanssa tehtävä yhteistyö, jonka tarkoituksena on kehittää uudenlaista puettavaa teknologiaa urheilijoiden suoritusten parantamiseksi.

Aurinkolasivalmista Oakleyn kanssa Intel on kehittänyt Radar Pacen – älylasit, joissa on ääniohjattu reaaliaikainen valmennusjärjestelmä. Miesten lumilautailun Slopestyle ja Big Air -kilpailuissa tullaan hyödyntämään myös Intelin vähän tehoa kuluttavaa Curie-moduulia.

Curie-moduuliin perustuvan ratkaisun avulla tarjotaan reaaliaikaista dataa urheilijoiden suorituksista, muun muassa ilmassa pyörimisestä, hypyn korkeudesta ja pituudesta, nopeudesta sekä laskeutumisesta.

Suosittuun nelikopterialueeseen Intel hakee otetta yhdessä sähkötoimisten laitteiden valmistaja Yunecin kanssa. Tuloksena on syntynyt jo Typhoon H -lennokki, jossa hyödynnetään törmäyksenestossa Intelin RealSense-teknologiaa.

Robotiikan osalta Intelin Krzanich esitteli Segway-henkilökuljettimen, joka voi muuttua myös robotiksi. Mallissa käytetään Intelin RealSense ZR300 -kameraa ja Atom-suoritinta, joiden avulla lauta voi navigoida monimutkaisissa ympäristöissä. Segway suunnittelee tuovansa robotin kaupallisesti saataville kuluvan vuoden jälkipuoliskolla.