Digitaalisuudella cleantech kasvuun

Suomalaiset puhtaan teknologian voisivat uusimman digitekniikan avulla laajentaa toimintaansa palveluilla. Digitalisaation lupaus on houkutteleva, koska toimintaa voidaan helpommin skaalata ja tehostaa entistäkin suuremmassa mittakaavassa pilvipalveluilla, mobiliteetilla ja älykkäillä verkoilla.

Hajautetut järjestelmät lyövät tulevaisuudessa voimakkaasti läpi: energian, veden ja ja kaikkien luonnonvarojen jakamiseen kehitetään älykkäitä IoT-tuotealustoja, jotka sulkevat aukon cleantechin ja pilvipalveluiden välillä.

Teollinen internet tekee mahdolliseksi suomalaiselle teollisuudelle kokonaan uusien liiketoimintamallien rakentamisen niilläkin aloilla, jotka ovat aiemmin olleet tiukasti ankkuroituja analogiseen maailmaan.

Saloon ollaannyt perustamassa merkittävän kumppaniverkoston kanssa digitaalisen liiketoiminnan ja tuotannon osaamiskeskittymää. Yhteisö järjestää Salon Astrum-keskuksessa aloitusseminaarin helmikuun yhdeksäntenä. Tapahtuman takana on Team Finland, Yrityssalo ja Salon kaupunki.

Lisää Salon 9.2.1016 digiseminaarista (LINKKI)

Kuva: Seminaarin pitopaikka Salossa on Astrum-keskus, joka tunnettiin vielä vuosikymmeniä sitten Nokia-Saloran pääkonttorina. Muutaman vuoden takainen kuva on Google Mapsista. Nykyisin talon katolla on 1344 aurinkopaneelia, jotka peittävät noin 4000 neliömetriä rakennuksen kattopinta-alasta.