IBM toi IoT-tekniikat Eurooppaan

IBM avasi Watson Internet of Things (IoT) –liiketoimintayksikön päämajan  Saksaan vauhdittamaan kognitiivisen tietojenkäsittelyn ratkaisujen kehitystyötä. Avajaisten yhteydessä yritys julkisti Watson IoT Cloud -alustan tuotekehittäjille.

Münchenin sijoitettiin myös Euroopan ensimmäinen Watson-innovaatiokeskus. Kampusmainen alue kokoaa yhteen 1000 IBM:n sovelluskehittäjää, konsulttia, tutkijaa ja suunnittelijaa. Münchenin IoT-kampus palvelee tutkijoiden, insinöörien ja ohjelmoijien innovaatiolaboratoriona, jossa he voivat kehittää uusia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn ja Teollisen Internetin (IoT) tarpeisiin.

IBMisodata
IBM:n Watson-superkoneen tekoälypalvelut on pakattu osaksi amerikkalaisen Elementalpath-yrityksen IoT-leludinoa.

IBM ilmoitti julkistuksen yhteydessä laajentavansa myös Watson IoT Cloud -alustansa ohjelmointirajapintoja ja palveluita kiihdyttääkseen kognitiivisten IoT-ratkaisuiden ja palveluiden kehitystyötä.

Pilvipohjaisen IoT-alustan kautta tuotekehittäjät voivat testata, kehittää ja tuottaa uuden sukupolven kognitiivisia IoT-sovelluksia, palveluja ja ratkaisuja.

Neljä Watson API (API, Application Programming Interface) -kokonaisuutta ovat luonnollisen kielen prosessointi, koneoppiminen, video- ja kuva-analytiikka ja tekstianalytiikka.

Tekniikoiden avulla uudenlaisen kognitiivisen tietojenkäsittelyn IoT-ratkaisut voidaan tuoda miljardeihin laitteisiin, antureihin ja järjestelmiin. Yhtiö aikoo avata kaikkiaan kahdeksan IoT-asiakaskeskuksia Euroopan lisäksi Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan.

Lisää IBM:n IoT-hankkeista voit lukea IBM:n IoT-palveluita johtajavan Harriet Greenin blogi-kirjoituksesta. “Cognitive IoT: Making the Internet of Things Deliver for All of Us (LINKKI). Green toimi aiemmin pitkään komponenttijakelija Arrowilla ja Farnellilla.

Kuva: Münchenin IoT-keskuksen avajaisiin osallistui IBM:n oman väen lisäksi potentiaalisia asiakkaita. Kuvassa vasemmalta The Weater Companyn David Kenny, IBM:n John Kelly ja IBM:n IoT-yksikön vetäjä Harriet Green. Asiakkaista paikalla olivat muun lentokonevalmistaja Airbusin Laurent Martinez (kuvassa neljntenä oikealta)) Siemensin Matthias Rebellius. Avajaistilaisuuden livelähetyksen tallenne on katsottavissa täältä. (LINKKI)