Joustava muovikalvo elektroniikkaan

Panasonic esitteli  Tokiossa  alkaneessa 17th Printed Wiring Boards Expo –näyttelyssä uudenlaisen joustavan ja venyvän polymeerihartsiin perustuvan elektroniikkakalvon. Tekniikka perustuu yhtiön omaan venyvän hartsin tutkimukseen.

Japanilaisen Panasonicin kehittämä materiaali kalvomateriaali, joka on eristävä ja venyy jopa 2,5-kertaisesti ja palaa alkuperäiseen muotoonsa. Tällaista ominaisuutta on vaikea löytää tavanomaisista joustavista materiaaleista. Se mukautuu haluttuihin tapoihin taittua ja asettuu vaihteleville vapaamuotoisille pinnoille.

Uuden materiaalin helpottaa nykyisiä suunnittelurajoituksia ja mahdollistaa rakentaa joustavia ja pehmeitä elektronisia laitteita, jotka ovat sovitettavissa esimerkiksi vaatteiden tai kehon muotoihin.

Tekniikka perustuu yhtiön hartsikehitykseen, johon liittyen Panasonic ryhtyy toimittamaan läpinäkyvää elektrodimateriaalia ja johtavaa massaa.

Läpinäkyvän elektrodimateriaalin johtavan kerroksen muodostaa hiilinanoputket ja johtavan tahnan johdeaineena on hopea. Yhdessä nämä materiaalit ovat käytettävissä monenlaisissa sovelluksissa, kuten puettavat laitteet ja anturit, näytöt ja robotit.

Lisää Panasonicin kehittämästä materiaalista (LINKKI)