DNA varautuu IoT-pilvipalveluihin

Matkapuhelinoperaattori DNA valmistautuu laitteiden internettiin rakentamalla kytkennän Microsoftin Azure- ja Amazonin Web Services-pilvipalveluihin.

Pilvikytkentä nivoutuu DNA:n IoT-strategiaan sekä laajemmin pilvipalveluiden tarjoamaan. DNA on toteuttanut palvelun muun muassa Tikkurilalle, joka on liitetty DNA Pilvikytkennän kautta Microsoft Azure -palveluun.

DNA ilmoittaa, että plvikytkentä takaa yritysasiakkaille turvallisen yhteyden ja pilvipalvelut voidaan liittää saumattomasti osaksi DNA:n pohjoismaista yritys-tai mobiiliverkkoa, jonka avulla asiakas voi yhdistellä eri konesaleissa ja omassa verkossaan olevista toiminnallisuuksista erilaisia hybridimalleja.

DNA:n yritysliiketoiminnan kehitysjohtaja Marja Keson mukaan tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ”asiakkaan tuottaman palvelun julkinen rajapinta on Amazonilla Yhdysvalloissa, vaikka palvelun käyttämät henkilörekisteritiedot ovat Suomessa asiakkaan omalla palvelimella luotettavan yhteyden takana”.