Oskilloskoopilla USB C -liitännän salat selville

Uuden USB Type-C –liittimen käyttöönotto vaatii laitesuunnittelussa uusien protokollien ja kättelymenetelmien testaamista. Mittauslaitevalmistaja Keysight on esitellyt Infiniium- oskilloskooppeihinsa protokollien dekooderiohjelmistoja.

Keysight Technologiesin Infiniiumin S-, V- ja Z-sarjan oskilloskooppeihin tarkoitettu N8837A USB-PD (Power Delivery), -ohjelmisto tarjoaa toimintoja, joiden avulla kehittäjät voivat tarkistaa ja tutkia C-tyypin rajapintoja.Keysight-USB-Type-C-testaus-1024-768

Uusi ohjelmisto tarjoaa nopean ja helpon tavan testata USB C-tyypin tehonjakelun CC (Configuration Channel) BMC-koodattua, 300 kilohertsin signaalia. Uudessa USB C-tyypin liittimessä CC-rivi on epäsymmetrinen ja siinä käytetään BMC-koodattua, 4b/5b signaalia PD-yhteyksiin.

Keysightin USB-PD vastaa laitteiden välisien tehotasojen, laitetyyppien, liittimien pyörähdyssuunnan, varausinfrastruktuurin ja moniprotokollaisten toimintojen yhteensovittamisesta.

Keysight N8821A on puolestaan oskilloskoopin kanssa käytettävä USB 3.1 protokollan liipaisun ja purun ohjelmisto, joka tarjoaa sekä USB 3.1 Gen1 (8b/10b) että Gen2 (128b/132b) protokollan dekoodausta.

Uudempi Gen 2 tuo käyttöön 128b/132b koodauksen, joka on huomattavasti monimutkaisempi kuin aiemmat versiot. Ohjelmisto toimii myös USB 3.1 Gen 2:n USB Type-C -toteutuksissa.

Lisää tietoa Keysight Technologiesin USB-PD-testausohjelmistosta (LINKKI) ja N8821A-protokolla-ohjelmiston (LINKKI)