Piiriratkaisu UV-säteilyä vastaan

Integrated Device Technology (IDT) tuo markkinoille kaksikanavaisen ultraviolettivalon anturipiirin, joka suunniteltu esimerkiksi älyvaatteisiin. Piirin avulla voidaan seurata ja hälyttää liiallisesta UV-säteilylle altistumisesta.

Ultraviolettisäteilyn riskinä on saada sitä liikaa tai liian vähän. Ylialtistuminen voi aiheuttaa ihosyöpää ja alialtistus voi johtaa kausiluonteisiin häiriövaikutuksiin tai alhaiseen D-vitamiinin tasoon.Siksi  IDT:n äskettäin hankkiman saksalaisen Zentrum Mikroelektronik Dresden AG:n (ZMDI) insinöörit ovat kehittäneet UV-säteilyn tunnistinpiirin.

Kaksikanavaisessa ZOPT2202 anturissa on erittäin herkät valodiodit, jotka yhdessä patentoidun infrapunavalon vaimentimen avulla tuottavat korkean suorituskyvyn UV-ratkaisun.  ZOPT2202 tunnistaa UVA- (315–380 nm) ja UVB-spektrit (280–315 nm) ja UV-indeksit välillä 1 – 11. Molemmille alueille voidaan ohjelmoida ylemmät ja alemmat kynnysarvot.

ZOPT2202 anturi on saatavana ODFN- (2.0×2.2×0.7mm) kotelointina. Piirin I2C-rajapinta kykenee sekä standardiin että nopeaan toimintamuotoon. Piirin toiminnot ovat 1,8 voltin logiikkaan sopivia.

Lisää tietoa: IDT (LINKKI)  tai tuotteen sivulta (LINKKI) ja Youtubessa videolta (LINKKI)