Puhelut halutaan Wifi-verkon kautta

Teleoperaattori Sonera ja laitevalmistaja Ericsson ovat pilotoineet langattoman wifi-verkon puheluita Suomessa. Lähes 90 prosenttia pilottiin osallistuneista haluaisi hankkia wifi-puhelut mahdollistavan liittymän. Vuosia odotetut kotipuhelintukiasemat ovat tulossa tarjolle.

Ericsson ja Sonera toteuttivat wifi-puhelupilotin, jotta yritykset saisivat tietoa wifi-verkon hyödyistä mobiiliverkkoa täydentävänä ratkaisuna. Pilotissa saavutettiin parempi operaattorin äänipalvelujen tavoitettavuus mobiiliverkon katvealueilla, kuten sisätiloissa.

Wifi-puhelut parantavat mobiililaitteiden käyttökokemusta ja mahdollistavat tavalliset äänipuhelut wifi-tukiasemien kautta alueilla, joilla mobiiliverkon kuuluvuus on rajallinen. Ericssonin wifi-ratkaisulla äänipuheluita pysty soittamaan myös tableteilla, läppäreillä ja muilla verkon laitteilla.

Suomessa wifi-puheluille on yritysten mukaan tilausta, sillä ne täydentävät äänipuheluiden vaihtoehtoja esimerkiksi perinteisten puheluiden kuuluvuuden kannalta haasteellisissa sisätiloissa.

”Wifi-puhelut tuovat avun tilanteisiin, joissa sisätilakuuluvuus on heikentynyt esimerkiksi talojen rakennusmateriaaleista tai käyttäjän fyysisestä sijainnista johtuen, kertoo Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan sanoo.

Pilottiin osallistui niin Soneran omia työntekijöitä kuin suomalaisia kuluttaja- ja pienyritysasiakkaita.

Lisää Ericssonin Wifi-ratkaisusta (LINKKI, pdf)