Suomalainen älykello palkittiin

Suomalainen muotoilu sai taas uutta nostetta, kun arvostettu If Design Award myönnettiin Suunnon Suomessa  suunnitellulle Kailash-älykellolle. Tuote valmistetaan Suunnon Vantaan tehtaalla.

Suunto sai Kailash-kellolla iF Design Award 2016 -palkinnolla Product-kategoriassa. Kailash on Suunnon GPS-paikannuksella varustettu erikoiskello seikkailunhaluisille matkailijoille. Kellossa on automaattisesti päivittyvä sijainti ja aika, matkustuspäiväkirja ja Adventure Timeline, jolta käyttäjä voi tutkia tehtyä matkoja tarkemmin. Suunto_Essential_Suomi

Kailash-kello valmistetaan Suunnon omalla Vantaan tehtaalla Tammistossa. Kailashin lisäksi Suunnon Essential (kuva),  erikoissukelluskellot ja  myös Ambit3-urheilukellot valmistetaan Vantaalla.(*

’’Kailashin muotoilulla pyrimme selkeyteen ja moderniuteen. Suunnon tavaramerkiksi muodostunut huipputason viimeistely täydentää yksinkertaisen, klassisen muodon, kommentoi Suunto Kailash -kellojen pääsuunnittelija Timo Yliluoma.

iF Design Award on yksi maailman johtavista design-kilpailuista. Kilpailu lanseerattiin vuonna 1954. Vuonna 2016 kansainvälinen jury arvioi yli 5 000 kilpailutyötä 53 maasta. Suunto Kailash –kello tulee olemaan esillä yhdessä kolmesta iF-erikoisnäyttelyistä Saksan Hampurissa.

Suunto on palkittu muotoilultaan aiemminkin. Kaksi vuotta sitten Suunto sai Ambit 3 Saphire -mallillaan Red dot -palkinnon. Yritys on urheilutuotteisiin keskittyneen Amer Sports Corporationin tytäryhtiö. Suunnon perusti vuonna 1936, kun suomalainen suunnistaja ja insinööri Tuomas Vohlonen keksi nestetäytteisen kompassin massatuotantomenetelmän. Lisää Suunnon historiasta (LINKKI).

Aloituskuva: Palkitun Kailash-kellon lisäksi Suomessa valmistetaan Suunnon seikkailukello Essentialin (pienempi kuva), jonka muodot on loihtinut Timo Yliluoma. Hän on ylpeä siitä, että Essential on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Kuvat: Suunto.

*) Korjattu tieto valmistuksesta. Suunnon Ambit3-urheilukellot valmistetaan myös Tammistossa Vantaalla.

Suunto_Kailash_mallisto
Kuva: Suunnon Kailash-mallisto.