IoT-kasvuohjelma hakee osallistujia

Tampereella käynnistyy ensi viikolla teollisen internetin kasvuohjelma, johon haetaan   aiheesta kiinnostuneita yrityksiä. Uudesta IoT-kasvuohjelmasta järjestetään  tiistaina Tampereella esittelytilaisuus.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean kehityspäällikkö Jouni Myllymäki kertoo, että Pirkanmaalle haluttiin IoT-teemainen kasvuohjelma, sillä alueen yrityksillä on siihen selkeästi kiinnostusta.

”Sanoisin, että kaikki keskeiset konerakentamisen ja ICT-alan yritykset alueellamme näkevät siinä mahdollisuuksia”,  Myllymäki arvioi.

Ensi tiistaina 9.2. järjestetään Tampereella IoT-ohjelmasta esittelytilaisuus, jossa kootaan yhteen IoT:sta kiinnostuneet yritykset ja yhteistyökumppanit kuten rahoittajat, asiantuntijat, kehittämisyhtiöt ja oppilaitokset. Tulevan esittelytilaisuuden ohjelma (LINKKI, pdf) ja kasvuohjelman sivut  (LINKKI).

Uuteen IoT-ohjelmaan valitaan 15 yritystä, jotka tulevat saaman kolmen päivän ajan tarkempaa tietoa ja neuvontaa IoT-tekniikan hyödyntämisestä. Ohjelmaan valittujen  osalta kasvupolku huipentuu finaaliin 9.6.2016, josta kaksi eniten kasvupotentiaalia omaavaa yritystä etenee  valtakunnallisen Kasvu Openin finaaliin ensi syksynä.

IoT-kasvuohjelman takana ovat Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea, Cyber Security Finland, TAKK ja TTY sekä Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit Finnvera, Nordea, Sonera ja Technopolis. IoT-ohjelmaan voi hakea 9.3.2016 saakka.