KL: Nokian Suri nousi parhaaksi yritysjohtajaksi

Tietoliikenneyritys Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri nousi Suomen parhaaksi yritysjohtajaksi, kertoo IRO Researchin KL Optiolle tekemä selvitys. Hänen kannoillaan tulivat muut teknologiaosaajat, peliyhtiö Supercellin Ilkka Paananen ja Nokialla sekä Koneessa toiminut EK:n Matti Alahuhta.

Kauppalehti Option Paras yritysjohtaja -äänestyksen vuodentakainen kakkonen Rajeev Suri kuittasi nyt ykköstilan. Kauppalehden uutisen mukaan erityisesti Surin ja Alahuhdan menestys kertoo siitä, kuinka hyvinkin erilaiset persoonat voivat olla hyviä johtajia.

Optio22016Näillä kahdella on Kauppalehden mukaan kuitenkin muutama yhteinen piirre: he tuntevat itsensä hyvin, ovat nöyriä oman osaamisensa suhteen ja heidän ympärillään on hyvä tiimi.

Molempien tukena on myös hyvä hallitus ja yrityskulttuuri sekä asiakassuhteet ja tuotteet, joita on rakennettu pitkään.  Paananen puolestaan on rakentanut yrityksensä alusta loppuun itse hyvin lyhyessä ajassa.

Kaikki kolmea yhdistää myös  tekninen koulutustausta, joka helpottaa varmasti ymmärtämään teknologiayritysten tuotebisnestä ja tuotekehityksen tärkeyttä yleiejohtajaa paremmin. Suri on koulutukseltaan elektroniikkainsinööri, Alahuhta tekniikan tohtori ja Paananen tuotantotalouden insinööri.

IRO Research teki tutkimuksen vuoden 2015 puolella viikoilla 46-47, ja siihen vastasi 656 Kauppalehden lukijapaneelin jäsentä.