RF-tunnisteet renkaisiin

Radiotaajuinen RF-tekniikka tulee koko ajan laajemmin käyttöön. Nyt ranskalainen rengasvalmistaja Michelin tuo RF-tunnisteet  traktorien renkaisiin. Näin helpotetaan päivittäistä rengas- ja laiteseurantaa älypuhelimeen ladattavalla sovelluksen avulla.

Michelin renkaiden tarjonta digitalisoituu. Yritys tuo traktoreihin ensimmäiset digitaaliseen Michelin Flash Services -sovellukseen liitetyt renkaat, joihin on valmiiksi asennettuna elektroninen RFID-siru.

Traktorirenkaiden radiotaajuinen tunniste auttaa rengas- ja laiteseurantaa ja tarjoaa älyphelimen kautta ajantasaista tietoa renkaista ja kuormasta sekä pystyy välittämään yksilöityjä viestejä, esimerkiksi käyttäjän tarpeisiin räätälöityjä erikoistarjouksia.

Kun renkaiden sovellus on ladattu älypuhelimeen, siihen voi rekisteröidä yksityiskohtaiset tiedot traktorista ja renkaista.

Michelin tuo rekkoihin ja muihin hyötyajoneuvojen rengashallintaan myös digitaaliset rengassovellukset. Siinä yrityksen mobiilisovellukseen kirjataan kunkin ajoneuvoon asennetut renkaat. Tarjolla on ennakoiva kännykässä toimiva diagnostiikkatyökalu ja rengaskustannusten reaaliaikainen valvontasovellus.

Rengasvalmistaja Michelinillä on 68 tehdasta 17 maassa sekä tuotekehityksestä ja tutkimuksesta vastaava teknologiakeskus, jonka yksiköt sijaitsevat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. www.michelin.com