Kännykällä voi tankata jo autonsa

Polttoainepumpulla ei enää tarvitse kaivella sormet jäässä maksukorttia, kun tankkauksen voi maksaa auton lämmössä. Tosin polttoaineen joutuu vielä liruttamaan auton tankkiin, mutta muuten ei enää tarvitse räplätä ulkoilmassa.

Mobiilitankkaamiseen tarvitaan vain älypuhelin, S-kauppaketjun sovellus ja rekisteröity etukortti Visalla. Sovellus tunnistaa auton sijainnin ABC-asemalla, jolloin tankkaajan tarvitsee vain valita sovelluksesta mittari ja tankata.

Maksaminen hoituu automaattisesti . Tankkaus vaatii yhteensä vain kolme painallusta älypuhelimella. Sovellus on toteuttajiensa mukaan ainutlaatuinen. Toista ostamisen, maksamisen ja pankkiasioinnin vastaavalla tavalla yhdistävää sovellusta ei maailmasta löydy vaikka lähimaksamista ja vastaavia ratkaisuja maailmalla on jo laajalti käytössä.

Mobiilitankkausta pääsee aluksi käyttämään viidellä HOK-Elannon ABC-asemalla pääkaupunkiseudulla: ABC Deli Konalassa, ABC Deli Mechelininkadulla, ABC Automaatti Kannelmäessä, ABC Automaatti Otaniemessä sekä ABC Deli Pohjois-Tapiolassa. Muille ABC-asemille mobiilitankkausmahdollisuus laajenee vähitellen.

S-mobiili-sovellus löytyy jo valmiiksi yli 600 000 suomalaisesta kännykästä ja tabletista. ABC-mobiilitankkauksen sisältävä päivitys S-mobiiliin julkaistaan App Storessa tämän viikon aikana ja on sen jälkeen ladattavissa iPhone-laitteille.

Android- ja Windows-puhelimiin mobiilitankkaus tulee vielä ennen kesää.