Kosketusohjattavia signaalianalysaattoreita

Keysight on julkistanut X-sarjan signaalianalysaattorit, jossa on usean kosketuksen ratkaisulla toteutettu (multi-touch) käyttöliittymä. Uutuus on suunnattu langattomien tekniikoiden lisäksi ilmailu- ja puolustusalan ratkaisujen toteuttajille.

Uuden analysaattorin kahden sormen kosketusohjaus helpottaa mittausten yhteydessä parametrien optimointia. Siinä on myös tuki eleisiin perustuville ohjauksille, kuten venyttäminen, vetäminen ja pyyhkäisy, tekee analyyseistä välittömiä ja luontaisia. Toiminta on UXA-, PXA-, MXA-, EXA- ja CXA versioissa eli yhden laitteen opittua muiden käyttö on aiempaa helpompaa.

Uusi X-sarja tarjoaa 44 tai 50 gigahertsiin ulottuvat taajuudet sekä yhden gigahertsin kaistaleveyden analyyseille. PXA-versio tarjoaa vaihekohinatason -136 dBc/Hz yhdellä gigahertsillä, 10 kilohertsin offsetilla sekä reaaliaikainen 510 megahertsin kaistanleveyden ja harhatoistottoman dynaamisen alueen 75 dBc yli koko pyyhkäisyalueella.

UXA- ja PXA-mallit (kuvassa) tukevat reaaliaikaista datan juoksua jopa 255 MHz:n kaistanleveydellä on 16-bittisellä resoluutiolla 300 MSa/s. Kun kytketään Keysightin yhteistyökumppani X-COM Systemsin datatallentimeen, analysaattorit tukevat reaaliaikaista keruuta jopa 15 teratavua (> 3 h) kaappausmuistiin.

X-sarjan sovellukset monen sormen multi-touch ominaisuuksineen yksinkertaistavat monimutkaisia toimia, hyviksi todetuilla, käyttövalmiilla mittauksilla pulssianalyyseille, analogiselle demoduloinnille, kohinaluvulle ja vaihekohinalle sekä LTE/LTE-Advanced ja W-CDMA:lle.keysightXana2

Päivitykset LTE/LTE-sovelluksille (kuvassa) yksinkertaistavat karakterisointia, systeemeistä jotka käyttävät kantajan keräytymää tukemalla 256 QAM:aa ja tarjoamalla näkyvän konfiguraation kaikista komponenttien kantajista.

Uusi pulssisovellus nopeuttaa esimerkiksi kehittyneissä tutkissa käyttävien erikoismuotoiltujen (chirped) laajakaistaisien signaalien kehitystä ja todentamista. Kaikki nämä ominaisuudet parantavat käyttäjän kykyä tehdä nopeita, tarkkoja ja toistettavia kohinaluku mittaukset jopa 40 GHz:iin asti erikoisratkaisuilla.

Lisää Keysightin X-sarjan analysaattoreiden tuotesivulta (LINKKI), videoesityksestä (LINKKI, video) ja teknisestä artikkelista (LINKKI) ja LTE-sovellusohjeesta (LINKKI, pdf)