Siruvalmistajalle suomalaistekniikkaa

Tamperelainen testausyritys Optofidelity jatkaa voimakasta kasvua ja rekrytointejaan. Tällä viikolla tamperelaisyhtiö kertoi toimittavansa tuotteitaan amerikkalaiselle siruvalmistaja Atmelin kosketusohjausyksikölle.

Testausratkaisuja tarjoava Optofidelityltä on kuultu viime ajan hyvä uutinen toisensa perään, kasvua, rekrytointeja, Google-asiakkuus ja laajentuminen USA:han. Ja hyviä uutisia tulee lisää. Kasvu on yrityksen mukaan jatkunut ja uusia teknologiajättejä on kerätty referenssiasiakkaiden joukkoon, joista Atmel on yksi uusimpia.

”Meille työskentely Atmelin kanssa on ollut hieno kokemus. Olemme työskennelleet alan jättien kanssa jo pitkään, mutta tämä oli meille taas uusi ratkaistava haaste.”, kertoo Optofidelityn liiketoimintajohtaja Ilmo Lounasmaa.

Yrityksen asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin kuuluvat Atmelin lisäksi muun muassa National Instruments, Symbio, PKC Electronics sekä lukuisat matkapuhelin- ja kosketusanturien valmistajat. Suomen lisäksi yrityksellä on toimintaa Yhdysvalloissa Piilaaksossa ja Kiinassa.

Viikon päästä yritys on Barcelonan kännykkätekniikan messuilla hakemassa tekniikoilleen uusia asiakkaita. Yritys esittelee tapahtumassa yhdessä Atmelin kanssa kehitettyä käsikirjoituksen tunnistustekniikoita (LINKKI).

Optofidelityn liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes nelinkertaiseksi eli noin 20 miljoonaan euroon. Yritys on kasvanut jo aiemmin kovaa ja investoinut, mutta tehnyt samalla myös tulosta. Yhtiö on myös jatkanut rekrytointejaan, ja aikoo kasvattaa henkilöstöään sekä Tampereella, että ulkomailla vuoden 2016 aikana.

Uutta väkeä tarvitaan, koska ’’työskentely maailman huippuyhtiöiden kanssa vaatii huippuluokan osaamista henkilöstöltämme’’ sanoo Optofidelityn toimitusjohtaja Pertti Aimonen.

Optofidelityn ei ole syntynyt tyhjästä. ”Saamme kiittää paljosta Tampereen mobiiliteknologian osaamisklusteria. Myös Tampereen teknillisen yliopiston työ on ollut merkittävää”, kiittää Aimonen.

Kuva: Optofidelityn esite.

Lisää: Optofidelityn näytöntestausvideoita (LINKKI)