Ericsson tuo Barcelonaan 5G- ja IoT-uutuutensa

Ericsson tuo Nokian ja muiden tietoliikenneyritysten tavoin ensi viikolla alkavilla Barcelonan Mobile World -messuilla uusimpia tekniikoitaan. Ericssonin osastolla on 5G-demolaitteita, esineiden internetiä ja pilvi-tekniikoita. Mukana on myös Volvon itsestään ajavan robottiauton konseptimalli.

Ericsson esittelee Barcelonassa 22. helmikuuta alkavilla Mobile World Congressissa uusimman version 5G-koeympäristöstään, johon kuuluu 5G-radioprototyyppejä tämän vuoden aikana käynnistyviä kenttäkokeita varten. Prototyyppejä esitellään Barcelonassa toimivassa live-ympäristössä.

Ericsson kehittää läheisessä yhteistyössä kumppaneiden kanssa 5G-verkkoja, jotka soveltuisivat myös teollisuussovellusten vaatimuksiin. Messuilla on jo konsepteja ja prototyyppejä, jotka tukevat esimerkiksi valmistavan teollisuuden digitalisointia. Esineiden internetiä Ericsson esittelee mobiiliverkkojensa läpi.

Ericssonin osastolla voi kokeilla myös 5G-verkon kautta toimivaa osittain autonomisia, etänä ohjattavia pienhelikoptereita. Lisäämällä haptisen eli tuntoaistiin perustuvan ohjauspalautteen videoon ja ääneen testaajat voivat tuntea helikopterin liikkeet ja vuorovaikutuksen ympäristönsä kanssa.

Internetin pilvipalvelut ovat tietoliikenteessä entistä tärkeämpiä tulevaisuudessa. Ericsson esittelee hajautettua laitearkkitehtuuria hyödyntävä uuden sukupolven data center -järjestelmää.

Kuva: Volvo
Kuva: Volvo

Ericssonin on osastollaan pilvipalvelua hyödyntävä Cloud RAN -demo. Yritys esittelee myös nopeampaa yli gigabitin LTE-verkon nopeutta, piensolutekniikoita ja Wifi-puhelintekniikkaa.

Tietoliikennejätin osastolle (LINKKI) tuodaan malliksi kaksi autoa. Esillä on Volvon automaattiajamisen konseptiauto ja aurinkovoimalla toimiva demoauto. Autojen avulla Ericsson esittelee uusia liikenteen pilvisovelluksiaan.

TAUSTAA: Vuonna 1876 perustetulla ruotsalaisella Ericssonilla on pääkonttori edelleen Tukholmassa. Suomessa Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella.