Kuusiakselinen MEMS-anturi avuksi

STMicroelectronics on esitellyt uusimman version erittäin miniaturisoidusta 6-akselisesta MEMS inertiamoduulista. Se käsittää kolmeakselisen MEMS-kiihtyvyysanturin sekä kolmiakselisen -gyroskoopin.

STMicroelectronicsin moduulipiirin pieni tehonkulutus tukee kehitystä, että älypuhelimesta on tulossa ”aina päällä oleva” henkilökohtaisena avustaja.  Uusi moduuli voi parantaa yhtiön mukaan käyttäjäkokemuksia digitaalikameroissa, puettavassa elektroniikassa ja kaukosäätimissä, pelikonsoleissa, lennokeissa ja virtuaalitodellisuuden ratkaisuissa.

”Moduulien tarkkuus ja integraatio auttavat suunnittelijoita kehittämään edistyneempiä käyttökokemuksia.” sanoo STMicroelectronicsin mems-divisioonajohtoon kuuluva Andrea Onetti.

Kahdesta uudesta moduulista, LSM6DSM:llä on oma apuprosessointi ja sarjaportti kameran optiselle kuvanvakaimen OIS-korjaimelle. Uusien moduulien MEMS-gyroskooppi tuottaa yrityksen mukaan 40 prosenttia pienemmän kohinan ja yhdessä konfiguroivan suodattimen kanssa niiden avulla voidaan parantaa kameroiden OIS-suorituskykyä.

Verrattuna ratkaisuihin, jotka käyttävät erillisiä OIS-antureita, LSM6DSM säästää ST:n mukaan paitsi komponenttimäärässä, mutta kuluttaa myös vähemmän tehoa. Uudet moduulit ovat tulossa jakeluun ensi kesään mennessä. Uutuudet ovat pinnien ja mitoituksen suhteen yhteensopivia yrityksen LSM6DS3/H-moduulien kanssa.

Lisää: ST Microelectronics (LINKKI)