Uusi tietoturvakännykkä syntyisi Salossa

Kalifornialainen kännykkävalmistaja Turing Robotic Industries (TRI) suunnittelee Salon seudun sanomien mukaan työllistävänsä noin 270 työntekijää vuoden 2016 loppuun mennessä. Turingin erikoispuhelin olisi metallikuorinen ja perustuisi Jollan käyttöjärjestelmään ja nimensä mukaisesti tiukkaan tietoturvaan.

Turing Robotic tarvitsee Salon seudun sanomien uutisen (LINKKI) mukaan Salossa tänä vuonna 270 työntekijä ja pääkonttorin yritys aikoo siirtää Saloon. Yhtiön toimitusjohtajan Syl Chaon mukaan on jo tällä hetkellä Salossa tilat, joissa voidaan valmistaa 22 000 laitetta kuukaudessa.turingphone

Sanfranciscolainen yhtiö on esitellyt projektiaan laajalti internetissä.

Valmistettava LTE-puhelin perustuisi suomalaistaustaiseen Jollan Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmään ja yrityksen käyttöliittymään ja tietoturvaohjelmistoon.

Facebook-sivulla on kuvia puhelimen elektroniikasta ja muotoilusta (LINKKI). Puhelimen runko on ns. liquid metal -erikoismetallia ja puhelimesta on perusmallin lisäksi kaksi erikoispinnoittein toteutettua versiota.

Lisää Turing-yhtiöstä, Yle uutiset (LINKKI) 

Kuva: Turing Roboticsin twitter-sivulta (LINKKI)

Päivitetty 15.33